miercuri, 3 martie, 2021
4.8 C
Buzău

Ca între hoți! Baronul Paul Stănescu e pe cale să-i fure partidul lui Dragnea

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Ca între hoți! Baronul Paul Stănescu e pe cale să-i fure partidul...

Ca între hoți! Baronul Paul Stănescu e pe cale să-i fure partidul lui Dragnea

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menținut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă.

Cu toate că Gabriela Firea şi-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu orchestrează jocurile pentru răsturnarea președintelui PSD. „Paul Stănescu l-a făcut pe Dragnea președinte, tot Paul Stănescu o să-l dea jos“, susțin surse din PSD. Baron de Olt, Paul Stănescu l-a susținut pe Liviu Dragnea să ajungă în fruntea PSD în 2015, după retragerea lui Ponta.

La acea vreme, Ponta o desemnase succesoare pe Rovana Plumb, însă intervenția lui Paul Stănescu a întors rezultatul în favoarea lui Dragnea. În toamnă anului trecut, când premierul Tudose a dat-o afară din Guvern pe Sevil Shhaideh, pentru a mai diminua din influența lui Dragnea în Executiv, Paul Stănescu a fost numit vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ca soluție de compromis: Stănescu era din tabăra lui Dragnea, dar avea o relație bună şi cu Mihai Tudose.

Citește și: Famiglia PSD și referendumul. Ce se ascunde în spatele acestei manipulări ordinare

Ca ministru al Dezvoltării – robinetul cu bani pentru primari,  Paul Stănescu a aplicat rețeta lui Dragnea: le-a oferit resurse baronilor din teritoriu şi i-a atras de partea sa. „Exact așa procedase şi Dragnea cât timp a condus Ministerul Dezvoltării“, susțin sursele citate.

Iar influența tot mai mare pe care a căpătat-o Stănescu a ajuns să-l salveze chiar pe Dragnea. În ianuarie 2018, când Mihai Tudose a forțat schimbarea ministrului de Interne Carmen Dan, fidelă șefului PSD, Paul Stănescu a luat țara la pas împreună cu Liviu Dragnea şi i-a convins pe baronii locali să trântească Guvernul Tudose.

Paradox. Dragnea, piedică pentru grațiere

În ciuda relației de prietenie dintre cei doi, Paul Stănescu a întors armele împotriva lui Dragnea chiar înainte ca Firea să iasă la atac. Potrivit unor surse din conducerea PSD, înainte de şedinţa Comitetului Executiv de la Constanța, Paul Stănescu i-a cerut lui Dragnea să demisioneze din fruntea PSD , dar să-şi numească un apropiat la șefia partidului, tocmai pentru a transmite mesajul că tot Dragnea conduce din umbră.

„Paul Stănescu i-a reproșat atunci lui Dragnea că Guvernul nu va putea da ordonanță de grațiere şi amnistie atât timp cât el e șeful PSD, pentru că opinia publică asociază imediat demersul cu interesul său personal – să scape de dosare“, susțin sursele citate. Ordonanța de amnistie şi grațiere este cerută insistent de liderii PSD din teritoriu, iar Paul Stănescu s-a angajat că planul va fi dus la bun-sfârșit în acest an, susțin sursele citate.

Citește și: Cine este Lucian Netejoru, ștabul de la Inspecția Judiciară, instrumentul cu care Liviu Dragnea se pișă pe justiție

Însă Liviu Dragnea n-a acceptat oferta lui Paul Stănescu de a face un pas în spate, știind că în momentul în care demisionează pierde partidul şi guvernarea, deci totul. După CEX, Gabriela Firea s-a dezlănțuit la adresa lui Dragnea, iar pe zi ce trece valul nemulțumiților a crescut în partid. Așa s-a ajuns în situația în care peste 30 de lideri de filiale PSD  au semnat o scrisoare în care cer în mod deschis demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului şi din funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit Digi 24. De asemenea, tabăra nemulțumiților cere convocarea urgent a unui Comitet Executiv în care să fie tranșată soarta lui Dragnea.

Cine va fi urmașul lui Dragnea

Liderii PSD care pregătesc debarcarea lui Dragnea sunt: Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Mihai Tudose, Marian Oprișan, Adrian Țuțuianu şi Gabriela Firea. Surse politice susțin pentru „Adevărul“ că liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, joacă deocamdată la două capete, la fel şi Marian Neacșu, secretarul general al PSD. Una dintre variantele luate în calcul de tabăra răzvrătiților este o conducere interimară colectivă, care să-i cuprindă pe toți cei menționați mai sus, până la organizarea unui nou Congres. O altă variantă ar fi ca Paul Stănescu să preia conducerea interimară a partidului.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...