joi, 25 februarie, 2021
6.1 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST OPINII Guvernul Dragncilă lasă mii de mame fără indemnizația de creștere a copilului

  Guvernul Dragncilă lasă mii de mame fără indemnizația de creștere a copilului

  Guvernul Dragncilă lasă mii de mame fără indemnizația de creștere a copilului

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Din cauza unei modificări la Codul Fiscal pe care Ministerul Muncii şi Protecției Sociale a trecut-o la „şi altele“, mamele care au venituri din drepturi din autor riscă să nu primească indemnizația de creștere a copilului.

  Mai exact, prin reglementarea fiscală, veniturile din drepturi de proprietate intelectuală nu se mai încadrează în categoria veniturilor din activități independente şi, prin urmare, nu mai pot fi luate în calcul pentru indemnizația de creștere a copilului, conform drepturilor prevăzute de OUG nr. 111/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

  Semnalul de alarmă a fost tras de un deputat al opoziției, care a explicat că, în cazul mamelor care vor naște în martie 2019, niciun leu din drepturi de proprietate intelectuală nu va fi luat în calcul pentru indemnizația de creștere a copilului. Iulian Bulai, de la USR, a demonstrat cu pixul pe hârtie că, astfel, actrițele, muzicienele, artistele vizuale, jurnalistele, scriitoarele şi traducătoarele sau IT-istele pentru care drepturile de autor sunt principalul sau singurul tip de venit vor primi fie o indemnizație mult diminuată, fie nu o vor primi deloc.

  Citește și: Dragnea și demisia sau despre cum îngroapă „El Lidero Maximo” PSD

  E vorba, anual, despre sute, dacă nu mii de mame cu venituri din drepturi de autor care în niciun caz nu sunt votante ale partidelor din coaliția de guvernământ, acesta fiind, cel mai probabil, şi motivul pentru care Olguța știe-tot (Vasilescu) le-a ignorat, când este evident că la mijloc nu poate fi decât nepăsare, ca să nu mai vorbim despre rea-voință sau discriminare.

  Ne mirăm, şi totuși n-am avea de ce, de vreme ce PSD+ALDE nu au fost niciodată susținători ai culturii şi în general ai industriilor creative, care, fie vorba între noi, ar putea avea un impact major asupra vieților lor anoste, care se împart între concedii legale şi punțile oferite de Executiv pentru a mai fenta, câteva zile pe trimestru, munca.

  Citește și: Dragnea, în cădere liberă! Decizia disperată pe care a luat-o pentru a se salva

  De ce PSD a hotărât ca această categorie socială să nu beneficieze de un tratament egal, iar copiii născuți în familii creative să petreacă mai puțin timp, în primii ani, cei mai importanți, cu mamele lor, forțate de Partidul Social Democrat să se întoarcă la muncă mult mai devreme, e greu de spus.

  De fapt, sunt sute de mii de români, femei sau bărbați, care lucrează pe drepturi de autor. Mi-e greu să cred să acest lucru nu a fost calculat. În mintea mea există şi o explicație: copiii din familiile creative cresc liberi şi fără prejudecăți, sunt cei care „mâine” le vor da de furcă serios celor care își bat joc de România.

  Bine că totuși cineva a spart buba. Altfel, o dădeau pe sub preș, iar mamele se trezeau în fața faptului împlinit. Ca şi în cazul manualelor, că tot a început școala în România!

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -