vineri, 26 februarie, 2021
13.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Notarul Bubonel, „cadorisit” c-un dosărel

Notarul Bubonel, „cadorisit” c-un dosărel

Notarul Bubonel, „cadorisit” c-un dosărel

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Parchetul General a precizat, astăzi, la solicitarea AGERPRES, că a deschis un dosar penal în care verifică dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, a procedat corect atunci când a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcția de notar public. 

„Urmare a unui denunț, pe rolul Secției de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție împotriva lui Tudorel Toader s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceți referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanță, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcției pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, a precizat către AGERPRES Parchetul General. 

Citește și: DNA nu mai e! Declarație tranșantă a lui Liviu Dragnea la Antena 3

Pe 4 septembrie, ministrul Tudorel Toader preciza într-o postare pe Facebook că nu intenționează să demisioneze de la Ministerul Justiției, în contextul apariției în spațiul public a unor informații privind solicitarea sa de a fi notar. 

Citește și: VIDEO / Ion Croitoru, un popă din județul Galați, despre Diaspora: Ei sunt pleava

Reacția ministrului a venit după ce presa a relatat că acesta ar fi cerut, mai întâi, admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iași, iar ulterior, suspendarea din această calitate pentru a nu se afla în incompatibilitate. 

„Simple precizări! După încetarea mandatului, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curții Constituționale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen – art. 69 alineatul 4, din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituționale, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intenționez să demisionez de la Ministerul Justiției”, scria ministrul Justiției pe Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -