joi, 4 martie, 2021
15 C
Buzău

VIDEO / Ion Croitoru, un popă din județul Galați, despre Diaspora: Ei sunt pleava

EXPRESS SUD-EST LA ZI Diaspora VIDEO / Ion Croitoru, un...

VIDEO / Ion Croitoru, un popă din județul Galați, despre Diaspora: Ei sunt pleava

NEWS

Predică revoltătoare a lui Ion Croitoru, un popă din județul Galați: el i-a numit pe românii care au plecat în străinătate „pleavă” și i-a criticat că au plecat pentru că „nu au simțit românește”.

Iată ce spune „revoltat” Ion Croitoru, acest popă infect din județul Galați: „La început am ascultat un vers… ‘cu cei plecați noi rămânem mai săraci, că țara rămâne mai săracă’. Să știți că nu-i adevărat deloc! Știți cine pleacă?? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește….” a spus popa.

Declarația a fost făcută la Corod, în județul Galați, de Ion Croitoru, un popă căruia nu-i putem acorda titulatura onorantă de preot, și care slujește la parohia din satul Șerbănești, comuna Liești, județul Galați, în prezența a numeroși scriitori, profesori și localnici.

Citește și: PSD stă pe o blondă, pardon, bombă! Telenovela amoroasă a Mihaelei Triculescu a început să ticăie

Mulți dintre cei prezenți la eveniment au luat atitudine, condamnând afirmațiile popii originar din fieful pesedist al șuțului de Vrancea, Marian Oprișan.

Astfel, și scriitorii şi profesorii prezenți la întâlnirea culturală au luat imediat poziție față de afirmațiile preotului. „Avem medici, avem specialiști, oameni foarte inteligenți, avem intelectuali şi oameni de mare valoare care au plecat din România din cauza condițiilor din ţară. Cum poți să îi numești pe acești oameni <<pleavă>>?”, a spus unul dintre scriitori, indignat de spusele lui Ion Croitoru.

FADERE a sesizat azi Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării

FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, în cazul preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora „pleavă”.

Vezi mai jos discursul infectat de ură al lui Croitoru, așa zisul preot din Șerbănești, comuna Liești:

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...