sâmbătă, 6 martie, 2021
6.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Cea mai importantă cale de acces către nordul României a fost redată...

Cea mai importantă cale de acces către nordul României a fost redată circulației

Cea mai importantă cale de acces către nordul României a fost redată circulației

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Podul de la Mărăcineni a fost redat circulației, săptămâna trecută, pe sensul de mers Râmnicu Sărat – Buzău, după lucrări care au durat patru luni. Autoritățile anunță că, din primăvară, se vor face lucrări şi pe celălalt sens de mers, care a preluat tot traficul în ultima perioadă.

Podul de la Mărăcineni, județul Buzău, a fost redeschis, săptămâna trecută, după ce fusese închis pentru lucrări capitale în luna aprilie. Închiderea podului care face legătura dintre Muntenia si Moldova a dus la formarea de cozi de mașini, în toată această perioadă.

Potrivit directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Dascălu, lucrările la sensul de mers Buzău  – Râmnicu Sărat vor fi începe, cel mai probabil, în luna martie a anului viitor şi vor dura patru luni, fără a bloca însă traficul.

Citește și: Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, acuzat de corupție din cauza costurilor exorbitante pentru ridicarea unui banal soclu pe faleza Dunării

Lucrările trebuie făcute pentru că, odată cu închiderea sensului dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău, calea unu a podului de la Mărăcineni a preluat tot traficul, timp de 120 de zile, astfel că s-a deteriorat.

Citește și: VIDEO / Closete publice la Constanța de 150.000 de euro. Cum s-a ajuns la această sumă

De asemenea, tot pe calea unu, în următoarele 10 zile vor mai fi făcute unele lucrări de plombare, însă traficul nu va fi închis sau afectat mai mult de 6-8 ore. Lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni au început în 19 aprilie şi au constat în reparații ale plăcii din beton armat existente şi executarea unei plăci de suprabetonare peste placa existentă, înlocuirea hidroizolației şi a căii pe pod, înlocuirea rosturilor de dilatație, sablarea şi vopsirea tablierului metalic şi montarea parapetului de siguranță cu nivel de protecție superior. Contractul de lucrări a fost încheiat între DRDP București şi SC Freyrom SA şi este în valoare de 3.568.654,70 lei fără TVA, sumă alocată de la bugetul de stat pentru lucrări de întreținere periodică.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...