sâmbătă, 27 februarie, 2021
9.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Organizațiile PSD din sud-estul României, în fruntea contestatarilor lui DRAGNEA. Harta nemulțumiților

Organizațiile PSD din sud-estul României, în fruntea contestatarilor lui DRAGNEA. Harta nemulțumiților

Organizațiile PSD din sud-estul României, în fruntea contestatarilor lui DRAGNEA. Harta nemulțumiților

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Poziția lui Liviu Dragnea se clatină din ce în ce mai puternic în interiorul PSD. Nemulțumiții din partid vor să aibă o discuție cu liderul PSD înainte de următorul Comitet Executiv, în care să îi ceară să își schimbe stilul de a lua decizii. Dacă acest lucru nu se întâmplă, tabăra revoltaților discută posibilitatea înlocuirii lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. În replică, apropiații lui Liviu Dragnea vor să îi retragă sprijinul politic Gabrielei Firea şi oprească starea de tensiune din partid.

Paul Stănescu conduce informal grupul nemulțumiților din PSD, potrivit informațiilor obținute de Express Sud-Est. În tabăra celor nemulțumiți sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizațiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanța, Dâmbovița, București, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeș, Buzău, Caraș Severin, Timiș şi a trei organizații de sector din București.  Aceștia vor să îi ceară lui Liviu Dragnea să își schimbe stilul de a conduce partidul sau să facă un pas în spate. În plus, vor ca înainte de Comitetul Executiv să obțină majoritatea în rândul organizațiilor PSD.

Citește și: PSD BUZĂU, CU C(I)OLACU DE SALVARE

Tot potrivit informațiilor Express Sud-Est, nemulțumiții nu vor să meargă în spatele Gabrielei Firea, căreia îi reproșează că s-a grăbit cu atacul asupra lui Liviu Dragnea la Comitetul Executiv de la Neptun.

Există şi nehotărâți sau lideri de organizații care așteaptă să vadă cum vor decurge lucrurile. Organizația Botoșani este divizată, existând contestări puternice pentru actuala conducere locală. Filialele din Prahova, Mureș, Iași, Hunedoara, Bistrița Năsăud sau Sălaj nu au stabilit clar ce vor face. Şi-ar dori ca deciziile să fie luate într-un cadru mai larg, nu în cerc restrâns, în biroul lui Liviu Dragnea.

Citește și: Constantin Toma, noul președinte al PSD Buzău

Liviu Dragnea beneficiază în continuare de o majoritate în Comitetul Executiv. Pentru aceasta lucrează şi secretarul general, Marian Neacșu, care vorbește cu fiecare organizație în care există nemulțumiri pentru a o convinge să rămână fidelă liderului PSD. Organizațiile Teleorman, Neamț, Galați, Maramureș, Satu Mare, Dolj, Ialomița, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Brașov, Bacău, Covasna, Harghita, Alba sau Arad şi trei organizații de Sector din București sunt în continuare alături de Liviu Dragnea.

Potrivit Statutului PSD, Congresul Extraordinar al partidului se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv National, a grupurilor parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puțin 16 organizații județene/de sector ale PSD.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -