duminică, 28 februarie, 2021
8.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea E jale în școlile din Vrancea! Fără autorizații de funcționare, dar și...

E jale în școlile din Vrancea! Fără autorizații de funcționare, dar și fără bani de salarii în următoarele luni

E jale în școlile din Vrancea! Fără autorizații de funcționare, dar și fără bani de salarii în următoarele luni

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Vrancea spun că igienizarea școlilor s-a făcut peste tot, marea majoritate a unităților de învățământ primind materiale sau bani pentru procurarea materialelor de curățenie. Totuși, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, doar 110 unități de învățământ din Vrancea, dintr-un total de 522, dețin autorizație de securitate la incendiu, iar în tot județul sunt doar 220 unități școlare cu autorizație sanitară, marea lor majoritate în mediul rural.

Practic, sunt 115 de unități de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, în condițiile în care diferența, de 327, nu fac obiectul acestei autorizări.

Dacă în ce privește securitatea la incendiu lucrurile nu sunt atât de grave pe cât s-ar părea, problema principală rămâne situația școlilor fără autorizație sanitară de funcționare. La acest moment, în tot județul sunt doar 220 unități școlare cu autorizație sanitară, marea lor majoritate în mediul rural.

Citește și: Cât îi va costa pe români înscrierea copilului în clasa I

Toate liceele, în număr de 21 au această autorizație de funcționare, însă lucrurile sunt mai grave la școlile gimnaziale, primare, grădinițe. Astfel, din 114 școli gimnaziale, din care 61 cu personalitate juridică, doar 13 sunt autorizate sanitar, ceea ce înseamnă doar 35%. Situația este mai gravă la învățământul primar, unde din 87 de unități doar 15 au autorizație, ceea ce înseamnă că 82,7% din școli sunt varză la acest capitol. Aceleași procente mici se regăsesc şi la grădinițe.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Vrancea spun că s-a făcut igienizare peste tot, marea majoritate a unităților de învățământ primind materiale sau bani pentru procurarea materialelor de curățenie.

Fără bani de salarii până la sfârșitul anului

Colac peste pupăză, chiar și salariile cadrelor didactice din județul Vrancea sunt în pericol din cauza costului standard per elev, iar școlile ar putea rămâne fără bani până la sfârșitul anului, anunță sindicaliștii din domeniul educației.

Reprezentanții profesorilor au făcut calcule şi au aflat că în prezent, în județul Vrancea, sunt 25 de unități de învățământ care au probleme financiare, ISJ fiind nevoit să redistribuie către acestea banii cuveniți altor școli.

Citește și: Liber la vânătoarea de mistreți și șacali în Delta Dunării

Costul standard per elev este un etalon în funcție de care se calculează suma de bani pe care o primește lunar fiecare unitate de învățământ de la Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar General. Problema este că etalonul nu este bine gândit şi provoacă mari diferențe între școli, spun sindicaliștii din învățământ.

Vrancea este printre județele cu mari probleme la acest capitol, subiectul fiind dezbătut de ani de zile.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -