duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

Adina Florea, propunerea lui Bubonel Toader la DNA: Nu știu să fi apărut numele meu în vreun dosar

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța Adina Florea, propunerea lui Bubonel Toader la DNA: Nu știu să fi...

Adina Florea, propunerea lui Bubonel Toader la DNA: Nu știu să fi apărut numele meu în vreun dosar

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Procurorul Adina Florea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, este propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA, potrivit unui anunț al Ministerului Justiției. ”Eu nu știu să fi apărut numele meu în vreun dosar. Nu exclud însă să existe un dosar în care să fi început urmărirea penală in rem”, a declarat la Digi24.ro Adina Florea.

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Ea s-a remarcat în 2010 când a dispus redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă, potrivit Ziua de Constanța. Mazăre a criticat-o în mod repetat la acel moment.

”Muncește mult, făcea dosare chiar și când era șef. Nu are avere, n-a fost căsătorită niciodată” – așa o caracterizează succint procurorii din Constanța care au lucrat cu Adina Florea, contactați de G4Media.ro. Alte evaluări o descriu ca un procuror ”dificil, dar dur”. Potrivit surselor citate, cele mai multe dosare făcute de procurorul Florea sunt pe evaziune fiscală.

Citește și: Constanța, orașul care trage să moară, iar PSD se piaptănă

Potrivit informațiilor G4Media, Dumitru Florea, tatăl Adinei Florea este, din 2008, consilier județean PSD și face parte din garda veche a partidului.

  • Imediat după anunțul oficial, Bogdan Chireac și Răzvan Savaliuc, doi dintre cei mai vocali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au reacționat extrem de dur la adresa lui Tudorel Toader și au desființat-o pe Adina Florea.

Adina Florea are un apartament în Constanța primit donație în 2015 și un autoturism Audi A4 cumpărat în 2007. Are un depozit de 33.000 de lei și unul de 3.000 de euro. Are un credit de 45.000 de euro. Nu face parte din nici o asociație de profil.

Declarația de avere a Adinei Florea

Declarația de interese a Adinei Florea

Propunerea trebuie să meargă la CSM pentru aviz consultativ, iar decizia finală îi aparține președintelui Iohannis.

Nu e clar, după decizia CCR în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi de la DNA, dacă președintele este obligat să accepte propunerea ministrului justiției sau o poate respinge. Decizia CCR îl obligă pe șeful statului să execute cererea de revocarea formulată de ministrul justiției, dar nu avem o decizie explicită în acest sens și la numire.

Președintele Iohannis are în această situație două opțiuni. Fie să aplice principiul simetriei juridice, potrivit căruia regulile de la revocare se aplică și la numire, fie să provoace un nou conflict între puteri și implicit o noua decizie CCR.

Anunțul Ministerului Justiției:

Anunțul privind rezultatul proceduiri de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror – șef al Direcției Naționale Anticorupție
În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA .

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP