marți, 2 martie, 2021
7.6 C
Buzău

Nicolae Petroşel, şeful DIICOT Buzău, iese la pensie

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Nicolae Petroşel, şeful DIICOT Buzău, iese la pensie

Nicolae Petroşel, şeful DIICOT Buzău, iese la pensie

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Preşedintele României a semnat mai multe decrete de pensionare începând cu 1 septembrie 2018 a unor magistraţi, între care şi procurorul şef al Biroului teritorial Buzău din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Nicolae Petroşel. A trimis în faţa judecătorilor funcţionari ai Direcţiei Economice a Primăriei Buzău sub acuzaţia de grup infracţional organizat.

Procurorul Nicolae Petroşel se află la şefia DIICOT Buzău de ani buni, ultimul concurs pentru funcţia de procuror şef birou fiind promovat în 2015. Acesta a instrumentat în ultima parte a carierei dosarul fraudelor descoperite la Direcţia Economică a Primăriei Buzău. 

Este vorba despre fraudele informatice de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău, dosarul greu în care unul dintre cei mai cunoscuţi judecători buzoieni, Mihail Stănescu, a fost la un pas să ajungă după gratii pentru luare de mită, dosar în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti şi un afacerist local. 

Citește și: Primarul Pucheanu de la Galați a interzis accesul în primărie pentru oamenii îmbrăcați cu haine inscripționate cu mesaje anti-PSD. Cetățenii vor să știe ce „TRICOAIE” sunt acceptate

Dosarul fraudelor informatice, în care mai mulţi funcţionari din Direcţia Economică a Primăriei Buzău sunt acuzaţi că au şters la comandă datorii uriaşe către bugetul local, a ajuns pe rolul Tribunalului Buzău în luna august 2016.

Inculpaţi sunt Ion Gegea, Liviu Cătălin Boaru, Mihai Bogdan Neamu, Virgil Toşu, Carmen George Răileanu şi George Bunea.

Citește și: Îmbunătățirea accesului populației din Regiunea de Sud-Est la servicii medicale de urgență

De asemenea, la portofoliul lui Petroşel se adaugă numeroase dosare pentru trafic de droguri dar şi infracţiuni economice, precum şi cele legate de reţelele de fraude informatice destructurate în urma anchetelor procurorilor DIICOT Buzău.

Rămâne de văzut cine îi va urma la conducerea DIICOT Buzău, dat fiind că în acest moment structura funcţionează cu încă doi procurori, Florin Ion, delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău în luna februarie a acestui an, pentru o perioadă de 6 luni, şi Elena Laura Dragomir, transferată de la aceeaşi unitate de Parchet anul trecut.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...