sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST OPINII Minciunile ministresei penale Carmen Dan și electoratul PSD-ist

Minciunile ministresei penale Carmen Dan și electoratul PSD-ist

Minciunile ministresei penale Carmen Dan și electoratul PSD-ist

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Devenită peste noapte ministru la Interne, fosta secretară de la Videle, posesoare a unei licențe obținute în condiții obscure, nici acum elucidate – în baza căreia a parvenit profesional în funcția de subprefect al lui Dragnea, apoi de prefect de Teleorman și acum ministru de Interne în guvernul condus de facto de liderul PSD –  Carmen Dan, chiar daca n-ar fi fost autoarea unui act ratat care i-a demascat necruțător adevăratele convingeri dictatoriale, își epuizase, de mult, mare parte din credibilitate când i-a dat lovitura de grație.

Astfel, Carmen Dan și-a ucis duminică ultimul rest de credibilitate, nu numai afirmând că legea nu este egală pentru toți, spre a se corecta apoi, după o vagă ezitare. Parvenită în funcție grație relației ei cu tartorul teleormănean al PSD ajuns lider infractor al Camerei Deputaților, Carmen Dan ar fi fost discreditată plenar, chiar n-ar avea decât gura plina de minciuni, nu și mâinile pătate de sânge.

Chiar daca medicii ar constata, pe viitor, că, împreună cu jandarmii bătăuși din Piața Victoriei, care l-au gazat pe Ilie Gazea, provocându-i leșinul și o hemoragie nazală pe loc, înainte să i se facă rău a doua zi, să se interneze și să moară în răstimp de o săptămână, Carmen Dan nu e vinovată de un asasinat. Sau de-o ucidere din culpă.

Citește și: ARD, televiziunea germană de stat, reportaj despre Dragnea, Belina și corupție

Într-o declarație de presă la finalul căreia, cu tipica lașitate a politrucului delincvent aflat în defensivă, n-a admis întrebări ale presei, pesedista penală Carmen Dan a perorat duminică interminabil, împletindu-și discursul cu scorneli. Destinate in corpore manipulării, neadevărurile cu pricina s-au ivit în spațiul public, în majoritatea lor, prin omisiuni.

Astfel, prin textul ei îndelung bibilit, menit s-o disculpe și să-i facă iertați pe jandarminerii ei, Carmen Dan a alocat o mare atenție și un răstimp neobișnuit de lung unor prezumtive „manipulări” din mass-media cu privire la evenimentele de la 10 august.

Citește și: S-a găsit pistolul dispărut la protestul Diasporei

Ele au existat, căci internetul e plin de știri false. Dar a uitat esențialul. Și, spre ghinionul ei, am fost mulți martori oculari dotați cu telefoane și camere de luat vederi la fața locului. Încât decisive nu sunt exagerările și glumițele-fake-news antiguvernamentale de pe rețelele de socializare.

Net mai greu atârnă minciunile autorităților. Ale secretarei din Teleorman, „pădurea nebună”, pe turcește. Deși declamate ritos, pe tonul tăios, amintind de sadismul faimoasei Ilse Koch, gardiana nazista supranumita „Vrăjitoarea din Buchenwald”, deci din pădurea de fagi, născocirile doamnei Dan n-aveau cum să aibă picioare lungi.

Manipulări demascate imediat

Deloc de mirare că, la nici 24 de ore de la discursul ei inventiv, Recorder i le-a demontat credibil.

După o foarte sumară căutare, ziariștii de investigație au depistat și documentat nu mai puțin de zece instantanee cu brutalități și bestialități comise de jandarmi împotriva unor demonstranți pașnici în acea zi de grație a reunificării românilor din țară și străinătate, într-un protest anticleptocratic insuportabil pentru regimul Dragnea.

Or, după nu mai puțin de nouă zile de la evenimente, Carmen Dan, demnitara penală lui Dragnea, deși conduce ditai Ministerul de Interne și are la dispoziție coșcogea serviciul secret al MAI, afirmase că ar fi găsit doar cinci posibile abuzuri ale jandarmilor.

Dacă, din două una, tocmai ministrul de Interne, căruia îi sunt subordonate, între altele, Poliția și Jandarmeria, nu e în stare să descopere adevărul, ori îl falsifică, preferând să mintă în loc să-și prezinte de urgență demisia, cum să i se tolereze, oare, menținerea în funcție?

Romania a încetat să fie o democrație

E evident că, în orice democrație și în orice stat de drept, ca și în orice țară europeană, civilizată, perpetuarea în funcție a ministrului Carmen Dan ar fi fost de domeniul imposibilului încă înainte ca mana dreaptă a lui Dragnea să-și dea cu stângu-n dreptu’ la ridicola ei declarație de presă.

Din păcate, de la 10 august încoace, România a încetat să fie o democrație, fie și defectă. A încetat să fie un stat de drept, european, civilizat. Spre a-l salva de gratii pe Liviu Dragnea, țara ai cărei jandarmi își bat și își gazează propria populație e mutată programatic sub zodia unor Putin si Erdogan, într-un spațiu asiatic situat în afara normelor de drept occidentale.

Ceea ce-i silește cetățenii alcătuindu-i segmentul cel mai educat, productiv și capabil s-o apere de vicisitudini viitoare, să emigreze și să-și pună talentul în serviciul altor națiuni.

Dacă nici aceasta nu e trădare națională, nu știu ce noimă ar mai putea avea această sintagmă. Or, făptașii încearcă să-și prostească poporul propunându-i ca țap ispășitor concret, pe lângă abstractul „stat paralel”, pe președintele ales direct de români, singurul politician de frunte care, în ciuda carențelor sale, a stăruit să le spună oamenilor adevărul.

E și vina electoratului

Că lucrurile au ajuns atât de departe nu e însă doar vina PSD și a manipulărilor lanțului de televiziuni de falsificat și linșat. Ori efectul neajunsurilor unui șef de stat care i-a dat „ciumei roșii” cam prea multe șanse. E și consecința indolenței unui electorat prea credul, prea naiv, docil și iertător, prea adesea indiferent, fatalist și plin de lehamite politică.

Îngăduința lui vinovată a condiționat tolerarea sistemică, după 1989, a unei întregi rețele securisto-comunisto-legionare acreditând, în loc să fie lustrată și izolată, minciuni istorice enorme, spre a-i compromite națiunii memoria și a o livra altor experimente autoritare, dictatoriale și totalitare.

Impunerea lor n-ar fi avut însă nicio șansă fără deficiențele regretabile ale unui elite occidentale de stânga. Care, autodetestandu-se și prea clementă ea însăși cu extremismul comunist, a permis, cu o aiuritoare pasivitate, punerea în pericol a democrațiilor europene prin islamism și populism, în apus, prin putinism, erdoganism și indiferență față de derapajele românești în răsărit.

Dominata de social-democrații germani, această elită a refuzat, mult timp, să ia act de totalitarismul PSD-ist. Cuplate cu decăderea stângii apusene, barbariile jandarmeriadei de la 10 august par să fi pus capăt acestei cecități, alertând pentru prima dată, plenar, mass-media de stânga și de dreapta din Vest.

Dar perpetuarea acestei atenții și ajutorul pe care l-ar putea genera pentru democrația românească vor depinde strict de capacitatea romanilor de a ieși din pădurea de minciuni plantată de regimul Dragnea, de a-și articula vizibil protestul și de a nu-i mai tolera la putere pe autorii alunecării în rahatul „iepocii de aur” a tiraniei românești.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...