luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment ARD, televiziunea germană de stat, reportaj despre Dragnea, Belina și corupție

ARD, televiziunea germană de stat, reportaj despre Dragnea, Belina și corupție

ARD, televiziunea germană de stat, reportaj despre Dragnea, Belina și corupție

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Televiziunea germană de stat ARD a realizat și difuzat un amplu reportaj despre Liviu Dragnea, plecând de la protestul terminat cu violențele jandarmilor din 10 august.

”Un mare protest împotriva corupției – acestea sunt imaginile week-endului trecut în București. Cine a fost în centrul atenției demonstranților? Liviu Dragnea, președintele Parlamentului și liderul PSD”, titrează ARD. Ziariștii germani au explicat că cel pe care oamenii îl consideră principalul vinovat pentru ceea ce se întâmplă în țară este Dragnea.

Jurnaliștii de la ARD au prezentat pe larg scandalurile de corupție și condamnările lui Dragnea și au făcut o vizită la lacul Belina, aflat în centrul unui răsunător scandal și al unui dosar penal.

Citește și: S-a găsit pistolul dispărut la protestul Diasporei

Însoțiți de ziarista Carmen Dumitrescu, care a documentat zeci de afaceri ale lui Dragnea în Teleorman, ziariștii germani au vizitat și un cartier social din Alexandria.

Jurnaliștii au descins la Belina și vorbesc despre modul cum a pus marele pescar mâna pe afacere, vorbesc despre afacerea TelDrum, îl însoțesc apoi de condamnatul penal la Curtea Supremă, unde un grup de protestatari îi flutură cătușele și unde se judecă procesul în care între timp a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și șase luni cu executare pentru că a dispus de posturile Direcției de Protecție a copilului din Teleorman, unde era vătaf local la acea vreme, pentru a-și angaja două secretare care au prestat pentru el la partid.

ARD mai oferă imagini în paralel din mizeria cartierului social din Alexandria și o panoramă a proprietății uriașe a social-democratului Dragnea, amplasată în aceeași localitate. De asemenea, reportajul acordă un spațiu consistent temeiniciei protestelor și faptului că acestea sunt motivate de dorința de a susține lupta împotriva corupției și o clasă politică fără penali, ocazie cu care li se face o trecere în revistă și lui Darius Vâlcov, consilierul premierului, Elenei Udrea, exact când sunt dați jos din dubă, precum și fostului premier Victor Ponta.

Tonul reportajului este unul trist dar cât se poate de ferm și extrem consistent în informații, să nu mai spună PSD și corifeii condamnatului penal că reacțiile din exterior ar fi efect al necunoașterii realității autohtone. Trebuie că televiziunea publică germane face și ea parte din statul paralel.

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI