duminică, 28 februarie, 2021
8.9 C
Buzău

De ce PSD ar putea convoca Parlamentul după mitingul diasporei

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST De ce PSD ar putea convoca Parlamentul după mitingul diasporei

De ce PSD ar putea convoca Parlamentul după mitingul diasporei

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Surse din Partidul Social-Democrat îl contrazic pe Codrin Ştefănescu, care vorbea duminică despre „un miting uriaş”, ca reacţie la protestul diasporei din 10 august.

Social-democraţii nu intenţionează în viitorul apropiat să organizeze un „contra-miting”, afirmă surse din PSD. Momentan, prioritatea coaliţiei de guvernare ar fi să treacă prin Parlament “clarificări” la legea off-shore şi transpunerea în legislaţia românească a celei de-a patra directive europene privind combaterea spălării banilor.

Comisia Europeană a decis în iulie să trimită ţara noastră şi Grecia în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în legislaţie această directivă.

Citește și: Avocata Maria Vasii, cea care l-a apărat pe Dragnea în dosarul Referendumul, susţine ARESTAREA oficialilor care au comandat intervenția jandarmilor în Piața Victoriei

De altfe, încă de luna trecută Florin Iordache, vicepreşedintele Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, declara că la finalul lui august ar putea fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului, „în ideea că sunt nişte legi care sunt prioritare, cum este cea privind spălarea banilor”.

Citește și: Sediul PSD din Focșani atacat cu benzină în noaptea de luni spre marți

În ceea ce priveşte legea off-shore, Liviu Dragnea spunea de luna trecută că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru “clarificarea” acesteia, dar pentru acest lucru este nevoie de convocarea Parlamentului.  “Mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca şi principii să fie puse foarte clar şi riguros în formule şi în texte, pentru că este o lege de importanţă uriaşă pentru România şi e bine să nu existe dubii”, explica în iulie liderul PSD.

Duminică, Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD spunea că susţine organizarea unui nou miting al PSD, pe modelul celui din iunie. „Preşedintele Dragnea este informat de colegii noştri din ţară, care la rândul lor sunt presaţi de primari, de electorat, de membrii noştri, care mai doresc încă un miting”; a spus Ştefănescu. „În momentul de faţă văzându-se toate aceste atrocităţi, cei care ne susţin au motive să ceară aşa ceva”.

Surse din partid spun însă că în momentul de faţă nu există vreun plan pentru o asemenea manifestaţie şi că ar fi vorba de o iniţiativă izolată.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.