duminică, 7 martie, 2021
6.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța Constanța a devenit cea mai mare piață rezidențială din sud-estul României

Constanța a devenit cea mai mare piață rezidențială din sud-estul României

Constanța a devenit cea mai mare piață rezidențială din sud-estul României

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Constanţa a devenit în 2017 a treia mare piaţă rezidenţială regională din România în care se livrează anual peste 3.000 de locuinţe, alăturându-se astfel Cluj – Napocăi (5.403 locuinţe livrate), una dintre cele mai mari piețe rezidențiale, după regiunile Bucureşti – Ilfov, şi Timişoarei (3.484 locuinţe livrate), potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România, pe baza informaţiilor Institutului Naţional de Statistică.

Următoarele poziţii în topul celor mai mari piețe rezidențiale locale din România sunt ocupate de către Sibiu şi Iaşi, ambele cu aproximativ 2.500 de unităţi locative livrate anual, Braşov, cu aproape 1.700, şi Oradea, care a intrat în premieră anul trecut în rândul oraşelor în care sunt finalizate anual peste 1.000 de locuinţe, incluzând şi localităţile limitrofe.

Citește și: De ce PSD ar putea convoca Parlamentul după mitingul diasporei

Ca şi în anii anteriori, cea mai mare pondere a locuinţelor finalizate în 2017 în cele mai mari piețe rezidențiale din România, incluzând şi regiunea Bucureşti – Ilfov, au fost amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe – aproximativ 54%.

Citește și: Sediul PSD din Focșani atacat cu benzină în noaptea de luni spre marți

„Localităţile limitrofe marilor oraşe regionale continuă să atragă cea mai mare pondere a finalizărilor de locuinţe noi deoarece oferă terenuri pentru construcţii în parametri rezonabili de preţ şi un grad redus de  birocraţie în autorizarea lucrărilor de construire, comparativ cu marile oraşe unde autoritatile locale sunt mai puţin prietenoase iar vânzătorii de terenuri au de multe ori aşteptări nerealiste privind preţul terenurilor propuse spre vânzare.

Preţurile nerealiste sunt o consecinţă a faptului că în oraşe precum Timişoara, Iaşi, Cluj – Napoca, se aplică proporţia 80%-20% când vine vorba de concentrarea terenurilor bune în portofoliile unui grup restrâns de proprietari. În situaţia în care cererea cu oferta pentru terenuri centrale sau semicentrale se vor întâlni, vom asista la o majorare a segmentului middle market şi în marile oraşe din România şi la o evoluţie calitativă a conceptelor ce stau la baza proiectelor de la periferia marilor oraşe”, explică Bogdan Voica, CEO Coldwell Banker România.

În acest top al celor mai mari piețe rezidențiale locale din România, cele mai mari suburbii după numărul de locuinţe livrate în 2017 au fost Bragadiru (Bucureşti), cu mai multe locuinţe finalizate comparativ cu Braşov, Floreşti (Cluj – Napoca), localitate în care în ultimii 11 ani s-au finalizat aproape 18.000 de locuinţe, mai mult ca în oricare dintre marile oraşe analizate, cu excepţia Bucureştiului, şi Năvodari (Constanţa), Dumbrăviţa (Timişoara) şi Cişnădie (Sibiu), care au trecut în premieră în 2017 de pragul de 1.000 de livrări.

În Popeşti Leordeni (Bucureşti) au fost livrate pentru prima oară în ultimii şase ani mai puţin de 1.000 de locuinţe, din pricina împuţinării parcelelor de teren disponibile, în timp ce Giroc (Timişoara) şi Şelimbăr (Sibiu) s-au apropiat de pragul de 1.000 de finalizări.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...