sâmbătă, 27 februarie, 2021
9.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST EDITORIAL Violențele Jandarmeriei Române și soțul doamnei Carmen Iohannis

Violențele Jandarmeriei Române și soțul doamnei Carmen Iohannis

Violențele Jandarmeriei Române și soțul doamnei Carmen Iohannis

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Dacă ar fi fost cu adevărat președintele României şi nu doar un veșnic aflat în vacanță, Klaus Iohannis ar fi făcut o declarație la Palatul Cotroceni în care ar fi condamnat violențele din centrul Capitalei, în ansamblul lor, şi ar fi făcut o invitație la calm. AR FI CONVOCAT CONSILIUL SUPREM DE APĂRARE A ȚĂRII. Însă, soțul doamnei Carmen Iohannis, cel veșnic aflat în vacanță, a ales varianta Facebook.

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, s-a mulțumit președintele țării să scrie pe Facebook și s-a întors pe partea cealaltă, readormind fericit lângă doamna Carmen.

Cum Klaus Iohannis pare că s-a plasat clar de o anumită parte a baricadei, nesinchindu-se de ce scrie în Constituție, şi anume că rolul președintelui este acela de a fi mediator între stat şi societate, capitalul de încredere pe care îl avea societatea în domnia sa ar urma să scadă vertiginos. Deci, pentru reacția sa după violențele de vineri seară, dar şi pentru alte făcute şi nefăcute.

Citește și: Ce fel de muniție au folosit, aseară, jandarmii din Piața Victoriei

Altfel, chiar dacă ne aflăm în plină vară, bulgărele de zăpadă a început să se rostogolească şi să devină din ce în ce mai mare în drumul său către Palatul Victoria şi către sediul PSD din Kiseleff, nr. 10.

Decăderea PSD a început atunci când partidul, la adăpostul unei majorități confortabile, s-a apucat să modifice legile Justiției noaptea, ca hoțul.

PSD nu a înțeles niciodată cât de importantă este relația cu cancelariile occidentale, ori dacă a înțeles nu a știut să se apropie de acestea.

PSD nu a priceput care este adevărata forță a rețelelor de socializare, considerând că prezența sa permanentă la cele două-trei televiziuni de casă este suficientă.

Citește și: Minciunile televiziunilor puterii. Antena 3 și RTV: protestatarii încearcă să ocupe guvernul

PSD a căscat şi mai multe prăpastia dintre bugetari şi angajații din sistemul privat. PSD a tot luat din banii făcuți de privați şi a tot pus în traista bugetarilor, spre nemulțumirea celor cărora muncesc până la curge sânge din nas pentru a putea câștiga cât câștigă un frecător de mentă angajat pe pile la primărie ori la minister.

Pentru PSD nu există decât două categorii de români: bugetarii şi pensionarii, spre nemulțumirea celor care produc atât în țară, cât şi în străinătate.

PSD nu a mișcat economia prin investiții majore, mulțumindu-se doar să prezinte niște proiecte pe hârtie care se vor face naiba știe când.

PSD a promovat tot felul de piţipoance şi de piţiponci prin Guvern şi prin instituțiile subordonate acestuia, umflând pentru asta schemele de personal şi secătuind bugetul de stat, care şi-așa nu dădea pe-afară.

Citește și: Plângeri penale împotriva șefului Jandarmeriei și a ministrului Dan

PSD a pus în fruntea Guvernului o femeie care nu știe să se aranjeze, să se îmbrace, să calce şi să vorbească. Curios, pentru că, din câte s-a văzut, PSD se pricepe la femei, la fel cum se pricepe să mintă. Cel puțin liderul partidului se pricepe. Şi a vrut să demonstreze asta aducându-şi iubita mult mai tânără decât el la congresul partidului şi proțăpind-o în primul rând, ca să crape de ciudă colegii de partid şi telespectatorii.

Klaus Iohannis ar fi trebuit să țină cont de aceste lucruri și să fie mult mai energic. Să se implice. Nu să devină ca Băsescu, un președinte jucător, dar măcar să joace.

Dar, așa cum spuneam, Klaus Iohannis nu poate fi urnit din loc. Totodată, gradul de tensiune din societate a ajuns la cote maxime. Singura soluție nu o reprezintă o nouă revoluție, ci retragerea PSD de la putere. La pachet ar trebui să vină şi demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului. PSD, care a primit puterea pe mână şi nu a știut ce să facă cu ea din cauză că este şi fricos, şi slab pregătit, şi arogant, trebuie să părăsească guvernarea astăzi, şi nu mâine sau poimâine. Asta, dacă pricepe semnalele pe care le-au transmis Strada, dacă înțelege că meciul e pierdut şi dacă are un dram de responsabilitate.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -