duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

Răscoală la Unirea, județul Brăila: țăranii i-au alungat pe medicii veterinari veniți să le eutanasieze porcii!

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Răscoală la Unirea, județul Brăila: țăranii i-au alungat pe medicii veterinari veniți...

Răscoală la Unirea, județul Brăila: țăranii i-au alungat pe medicii veterinari veniți să le eutanasieze porcii!

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Este scandal într-un sat din Brăila după ce localnicii au alungat, luni, 6 august, echipele Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) venite să eutanasieze porcii dintr-un focar de pestă porcină africană. Oamenii din localitatea Unirea, județul Brăila, a refuzat să le permită medicilor accesul în curți.

Localnicii din satul Valea Cânepii, comuna Unirea, nu au acceptat, luni, ca animalele lor să fie sacrificate, deși în localitate a fost confirmată prezența pestei porcine. Autoritățile județene spun că oamenii au fost prost sfătuiți chiar de primar, iar cei care au refuzat au fost trecuți pe o listă.

„Au fost probleme la Valea Cânepii. Cetățenii au refuzat să permită accesul echipelor DSVA, jandarmilor şi militarilor, care participă la aceste acțiuni. Nu au vrut să ne lase să întrăm în curți, atunci am retras echipele, s-a făcut o notă în acest sens cu cetățenii care refuză. Mai departe, ne jucăm cu unul vrea sau unul nu vrea. Oamenii nu conștientizează, îmi pare rău să spun asta.

Citește și: Famiglia Dragnea și pesta. Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

Vectorul principal este porcul mistreţ, dar circulația oamenilor şi a maşinilor este cea care în acest moment împrăştie acest virus. Pentru stabilirea despăgubirilor în cazul porcilor care sunt ucişi este o comisie, nu are treabă DSVSA sau Prefectura. Domnul primar minte, este cel care a agitat lumea acolo. Vă spun cu subiect şi predicat, şi îmi pare rău că este şi medic veterinar”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Citește și: De ce nu infirmă Iohannis declarațiile lui Mihai Fifor, agentul Rusiei din fruntea ministerului Apărării

Chiar dacă au fost refuzaţi, reprezentanţii autorităților încearcă în continuare să-i convingă pe localnici cu vorba buna, iar până în prezent nu au fost făcute plângeri la Poliţie. Conform legii, persoanele care contribuie la propagarea unei boli se pot alege cu dosar penal.

Nu a fost necesară intervenția polițiștilor în localitate. În situația unui refuz se poate întocmi dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit articolului 352 din Codul Penal.

Conform legii, persoanele aflate în această situație riscă închisoare între 6 luni şi 2 ani sau amendă”, a explicat IPJ Brăila, Laura Dan, conform mediafax.ro.

În zona unde au apărut noile focare ale pestei porcine africane există şi o fermă care are aproximativ 136.000 de porci. Autoritățile au luat măsuri speciale astfel încât boala să nu ajungă în complex.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP