joi, 25 februarie, 2021
11.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Famiglia Dragnea și pesta. Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, a...

Famiglia Dragnea și pesta. Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

Famiglia Dragnea și pesta. Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Astăzi, când să deții porci a devenit o amenințare de sănătate publică și afacerile se prăbușesc în jur, ferma lui Valentin Dragnea, fiul șefului PSD, e în cea mai bună dintre situațiile proaste posibile.

Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine. Urmează, apoi, un an ciudat. Guvernul nu doar că nu face „controale frecvente”, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018! Ca un făcut, la doar după câteva luni de la această hotărâre a guvernului Dăncilă, pesta izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018, zeci de ferme închizându-și porțile și sacrificându-și porcii.

Citește și: Va înfrânge molima porcină africană Guvernul Dăncilă?

Romcip Salcia, ferma băiatului lui Liviu Dragnea s-a mișcat, însă, extraordinar în această perioadă! Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă, ca și cum Valentin Dragnea știa ce vine.

Ferma de la Salcia

Astfel, băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de pestă! Guvernul știa că vine pesta, dar populația și ceilalți fermieri au aflat ultimii!

Citește și: Poate fi inculpat Iohannis pentru înaltă trădare ori este încă o inepție prezentată drept adevăr de către penalul Dragnea?

Printre marii jucători ai țării, veche de 26 de ani, Romcip Salcia scotea și ea cât de cât capul, în iulie 2017, cu un efectiv de 13.585 de porci în iulie 2017. Pe primul loc ca fermă unitară, era una dintre cele trei ferme de la Tufești, Brăila, cu 62.897 de suine.

Cei mai mulți porci pe o singură companie îi deținea Smithfield Ferme SRL, care, în județul Timiș, avea circa 475.000 de porci în 30 de ferme distincte.

Astăzi, ferma de la Salcia a coborât calculat și benefic în clasament, căci clasamentul nu mai e motiv de faimă, de profit, ci a devenit ierarhia riscului, a pierderilor și a tremurului că vine virusul!

Salcia e bine, undeva pierdută în plutonul celor 384 de crescătorii de porci, câte sunt în evidența ANSVSA.

Va reuși pesta porcină ceea ce n-au reușit 600.000 de români?

În acest moment, pe harta focarelor de pestă, întocmită de Comisia Europeană cu date provenite din România, județul Teleorman este indicat ca necontaminat. Cel mai aproape de el este infestat Călărașiul, iar în județul vecin, Giurgiu, s-a interzis comercializarea cărnii de porc.

Conform estimărilor Comisiei Europene, cele 8 județe cu focare  se vor transforma în 13 județe „roșii” până la finalul lui august.

Avem peste 500 de focare în aproape 100 de localități și înregistrăm cea mai rapidă extindere documentată dintre toate țările afectate: Rusia, Belarus, Ucraina, Lituania, Republica Moldova, Polonia.

Altfel, va reuși pesta porcină ceea ce n-au reușit 600.000 de români? Adică, să „demită” un guvern de incompetenți și să-i trimită la răcoare cu Dragnea, cu tot? (Sursa: libertatea.ro)

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -