duminică, 7 martie, 2021
7.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST OPINII PSD și Statul. Degeaba

PSD și Statul. Degeaba

PSD și Statul. Degeaba

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PSD continuă să dea de pomană, indiferent că are sau nu are ce. Că prin tot ce face guvernul Dăncilă nu are în vedere decât acapararea propriului electorat se vede și prin înmulțirea cu trei a oricărei zile libere. Dacă 1 mai cade într-o zi de joi, imediat vecina vineri se metamorfozează în zi liberă. Dacă o altă zi liberă, cum este 15 august, cade într-o zi de miercuri, guvernul decide că este obligatoriu ca şi joi şi vineri să fie zile libere.

De ce discriminează PSD zilele din față, luni și marți?

Răspunsul este limpede: pentru ca oamenii să se întoarcă din mini-vacanța de la mijlocul lunii august într-o zi de duminică.

Așadar, guvernul Dăncilă se conduce după o logică, nu face lucrurile așa, la întâmplare. La zile libere depășește planul cu 300%.

Citește și: Românica mea

Ar fi fost de așteptat ca opoziția să atace dur această decizie a guvernului, și mai puțin rectificarea. României îi merge atât de bine încât își poate permite să nu muncească trei zile la rând? Până la urmă nu munca va conduce România spre prosperitate? Opoziția nu are curajul să atace problema birocrației excesive, a uriașului aparat bugetar, ca să nu jignească un electorat care, oricum, nu va fi niciodată al PNL sau al altui partid de dreapta.

Fără îndoială, coaliția PSD-ALDE își consolidează capitalul politic prin nenumărate cadouri electorale. Nu ține seama de nicio lege economică, nu ține seama de priorități. Împrăștie banii publici asemeni unei băbuțe care aruncă grăunțe la găinile din curte.

Citește și: Drumul de fier Braşov-Buzău, visul neîmplinit al unei căi ferate care trebuia să lege Transilvania de Muntenia

Deși părea săracă lipită pământului, băbuța mai scoate un pumn de grăunțe. De unde le-a scos, unde au fost dosite cele șase miliarde de lei? Problema este că încă nu există acești bani. Nu au fost dosite nicăieri. Banii provin din estimarea greșită a PIB-ului. O parte sunt luați de la unii și dați la alții.

Greu de prins guvernul acesta cu musca pe căciulă. Pe de o parte pentru că are mai multe căciuli, pe de altă parte nu este vorba despre o singură muscă. Este vorba, în cazul coaliției PSD-ALDE, de un roi de musculițe. Mașina de propagandă funcționează atât de bine încât nimeni din opoziție nu-i poate găsi o hibă. Dă bani la rectificare? Dă. Oferă zile libere, trei în loc de una? Desigur. A majorat salariile? Da. A majorat pensiile? Da.

A înjumătățit cătușele pregătite de DNA? Va oferi posibilitatea celor condamnați în urma protocoalelor secrete dintre SRI şi DNA să scape de pușcărie? Va pune serviciile speciale, SRI, SIE, SPP, STS, cu o treaptă mai jos? Desigur că o va face, tăindu-le bugetele. Coaliția PSD-ALDE a luat un avânt şi pare că nu mai poate fi ajunsă din urmă. Dictează agenda zilei. Este mereu cu un pas înaintea opoziției. De fapt, nici nu avem un termen de comparație. Pentru că opoziția pare să se afle într-un concediu fără sfârșit.

Președintele Iohannis, pe care îl considerăm liderul opoziției, vorbește din trei în şapte zile. Şi-a găsit o nouă distracție, atacul legilor la CCR. Pierde de fiecare dată, dar, ca la loto, își mai încearcă norocul. Din când în când se mai răcorește, mergând pe bicicletă.

Comentariile liderului PNL? Cine îl ia în serios? Restul președinților de partide? Dan Barna? Slăbuț și neconvingător. Dacian Cioloş? Un speculant, un vânător de oportunități. Eugen Tomac parcă începe să prindă ceva pojghiță după desprinderea de Traian Băsescu. PSD-ALDE va începe coborâșul inerent oricărei alianțe din România când se va ivi un incident major, o gafă de proporții.

Ar putea fi ajutată de departamentele, de instituțiile care au fost belite la rectificare. S-a dat la unii tăind de la alții. În ordinea importanței: Președinție, SRI, SIE, STS, SPP. Dar s-a tăiat şi de la Ministerul Afacerilor Externe, de la Mediu, de la Turism, Tineret şi Sport, de la Cercetare şi Inovare, de la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi chiar de la Ministerul Dezvoltării, ministerul care l-a propulsat pe Liviu Dragnea în vârful piramidei trofice a puterii.

Va cârti cineva din interior împotriva acestui mod de împărțeală a banilor? Poate vreun șef al acestor instituții, în semn de protest, își va înainta demisia. Sau, cine știe, va refuza să primească trei zile libere în loc de una şi va merge la serviciu atât în 15 august, cât şi în 16 şi 17 august.

Ba şi sâmbătă şi duminică. În orice caz, deși cu banii tăiați, SRI, SIE, SPP, STS cu siguranță vor munci și pe timpul minivacanței oferite cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...