luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Primăria Galați amână construcția târgului auto

Primăria Galați amână construcția târgului auto

Primăria Galați amână construcția târgului auto

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Chiar în primele zile ale lunii ianuarie, Primăria Galați anunța că a atribuit contractul pentru proiectarea şi execuţia unui târg auto pe strada Macului şi că realizarea investiției va dura 12 luni din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Numai că lucrările nu vor începe mai devreme de 2019, prin urmare, banii vor fi redirecționați, prin decizia aleşilor locali.

Lista obiectivelor de investiţii finanțate din creditul de 100.000.000 de lei, pe care Primăria Galați l-a contractat de la CEC Bank, va fi modificată, prin votul aleşilor locali, convocați joi, 26 iulie, în şedinţă ordinară.

Citește și: Biblioteca judeţeană din Buzău, dată de mall

Principala modificare vizează redistribuirea în întregime a sumei de 4.019.578 de lei, care fusese alocată pentru amenajarea târgului auto. În raportul de specialitate se arată că schimbarea destinației acestor bani a devenit necesară întrucât la obiectivul de investiţii «Amenajare târg auto strada Macului» s-au solicitat, prin certificatul de urbanism, „documente suplimentare, care amână începerea lucrărilor, estimată a fi în anul 2019”. Totodată, un alt obiectiv de pe lista de investiţii – achiziţia de autobuze – va suferi o rectificare negativă, suma alocată din credit, 10.000.000 de lei, fiind diminuată cu 1.080.422 de lei. Pentru a nu rămâne necheltuiți, banii vor fi folosiţi pentru lucrări nu mai puţin importante.

5.100.000 de lei investiți în cartiere

Potrivit proiectului de hotărâre ajuns pe masa aleşilor, pe lista de investiţii finanțate din credit vor fi introduse trei obiective noi, care vor fi finanțate din banii relocați. Este vorba despre lucrări de „refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier” Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II. Fiecare dintre acestea beneficiază de o alocare financiară de 1.700.000 de lei.

Citește și: Zaga Zaga Resort, cel mai nou complex turistic din România

În raportul de specialitate se arată că noile obiective îndeplinesc toate condiţiile pentru demararea lucrărilor. Este vorba despre: reparaţia parcărilor existente şi realizarea de parcări noi, reparaţia şi întreţinerea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi a aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră. Primăria mai are în vedere resistematizarea rutieră prin crearea de sensuri unice, demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu, dar şi realizarea de racorduri electrice pentru staţii de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

Amânare

Amânarea amenajării târgului auto, investiţie care a fost câștigată de Asocierea Rovis Lider – Atu Consulting, duce la amânarea demarării altei investiţii – extinderea şi modernizarea Talciocului, lucrare atribuită în primăvara acestui an, şi care va fi executată de Asocierea Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL. (Sursa: viatalibera.ro)

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...