sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Biblioteca judeţeană din Buzău, dată de mall

Biblioteca judeţeană din Buzău, dată de mall

Biblioteca judeţeană din Buzău, dată de mall

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Un mall din Buzău începe să semene mai mult cu un complex administrativ, o a treia instituție publică urmând să funcționeze printre magazinele şi spațiile de petrecere a timpului liber. Galleria Mall din nordul orașului este deja sediu pentru Judecătoria Buzău şi Evidența Populației, iar în curând va fi mutată acolo şi biblioteca județeană.

Sediul Bibliotecii Județene va fi reabilitat cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro. Este şi motivul pentru care, biblioteca trebuie mutată temporar într-o altă locație, dar găsirea unui sediu temporar a fost un demers dificil, din cauza lipsei unor imobile adecvate. Astfel, dintre cele două oferte rămase în cursă pentru a primi fondul de carte a câștigat cea a firmei care deține Galleria Mall, conform oficialilor buzoieni. 

Aceasta ar fi oferit cele mai bune condiții şi cel mai convenabil preț, reprezentanții Galleria punând la dispoziția bibliotecii, pentru găzduirea fondului de carte, o suprafață de 1.200 de metri pătrați. Suplimentar, câștigătorul licitației ar fi decis să ofere gratuit încă 105 metri pătrați, pentru desfășurarea în bune condiții a activității instituției.

Citește și: Zaga Zaga Resort, cel mai nou complex turistic din România

În altă ordine de idei, prin acest contract, firma câștigătoare se obligă să asigure mutarea gratuită a celor peste 680 de tone de carte, operațiune costisitoare în alte condiții. Galleria Mall va obține între timp autorizațiile de securitate la incendiu şi va asigura posibilitatea de stingere cu aerosoli şi amenajarea camerei serverelor.

Reprezentanții centrului comercial au la dispoziție 90 de zile pentru a muta întregul fond de carte. Contractul a fost încheiat pe zece ani, contra unei sume de 3.9 euro/mp lunar, plus 4.6 euro/mp lunar, costuri de întreținere. Biblioteca va funcționa lângă un cinematograf, la etajul galeriei comerciale.

În Galleria Mall din Unirii Nord, alături de Biblioteca Județeană ”V. Voiculescu” din Buzău își au sediile temporare și Serviciul de Evidenţă a Populației şi Judecătoria Buzău.

Aceasta din urmă are un contract pe cinci ani cu reprezentanții galeriei comerciale, care în 2015 a efectuat lucrări de amenajare în valoare de aproximativ 500.000 de euro, cea mai mare parte fiind asigurată de societatea care administrează complexul comercial. Chiria lunară este suportată de Ministerul Justiției.  

Sediul din mall al Judecătoriei municipiului Buzău are o suprafață de 2.200 de metri pătrați, patru săli de judecată şi peste 50 de birouri. De asemenea, au fost amenajate şi trei săli de arest, încăperi special create pentru întâlnirile avocaților cu clienții aflați în arest preventiv.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...