joi, 25 februarie, 2021
11.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST EDITORIAL Iohannis a ratat să fie erou

Iohannis a ratat să fie erou

Iohannis a ratat să fie erou

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!
  • Pe de altă parte, un lucru bun ar fi că fără înfierarea „statului paralel“ și a tandemului Kovesi-Iohannis, PSD ar putea să rămână fără obiectul muncii și din spatele perdelei de fum să iasă la iveală cealaltă temă majoră pe care se tot screme s-o îngroape: butaforia creșterii salariilor.

Odată cu revocarea Laurei Kovesi, dezavantajele lui Iohannis personal sunt extrem de multe. Publicul anti-PSD este cuprins de dezamăgire. Și încă ce dezamăgire! De la primele ore de după anunțul lui purtătoarei cu vorba a lui Iohannis, mii de oameni și-au manifestat decepția. Ar fi fost un electorat în creștere, după cum arată sondajele de opinie, pe care PSD (și nu opoziția) reușește să-l mențină permanent în priză.

Citește și: Lumea lui (Z)Dragnea

Astfel, greșeala majoră a președintelui Iohannis este că nu s-a poziționat drept jucător, așa cum îl poziționase inconștient PSD,  și după ce își ostilizase susținătorii prin acceptarea fără crâcnire a Cabinetului Dăncilă, exact pe subiectul la care aceștia rezonează din plin: anticorupția și Kovesi.

Chiar dacă ar fi împins lucrurile spre suspendarea președintelui (așa cum se prefigura în ultimele zile, deși bănuiesc că era vorba doar de o stratagemă), Dragnea avea o problemă: era obligat să-l transforme pe Iohannis în inamicul numărul 1, să declanșeze campania mediatică împotriva acestuia, să-l confrunte la scenă deschisă. Altfel, ar fi ieșit înfrânt fără drept de apel în fața lui Iohannis și ar fi fost perceput ca atare de opinia publică, mai ales după atâta tevatură.

Și până acum președintele a fost acuzat că patronează „statul paralel“ și „abuzurile“ lui, vocea cea mai sonoră fiind a lui Tăriceanu, dar era de așteptat ca în viitor campania de demonizare să se fixeze în special pe șeful statului, cu Dragnea vârf de lance. Rezultatul? Tema corupției, a luptei cu justiția, cu Kovesi, cu DNA și cu tot ce mișcă în zona asta ar fi devenit principala temă a viitoarei campanii. Era un teren pe care PSD nu e avantajat, iar Dragnea cu atât mai puțin, în special dacă va candida: poate cel mult să-și conserve propriul electorat, ceea ce nu este însă suficient în perspectiva alegerilor.

Pe de altă parte, un lucru bun ar fi că fără înfierarea „statului paralel“ și a tandemului Kovesi-Iohannis, PSD ar putea să rămână fără obiectul muncii și din spatele perdelei de fum să iasă la iveală cealaltă temă majoră pe care se tot screme s-o îngroape: butaforia creșterii salariilor.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -