Atac la președinte! PSD pune la cale ultimul act prin care România va ieși definitiv din Europa!

suspendarea președintelui

Liviu Dragnea a făcut azi o serie de precizări referitoare la suspendarea președintelui Iohannis.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că luni se va lua o decizie cu privire la suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. 

„Am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și i-am zis că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă, dacă nu respectă Constituția, poate mai trimite un consilier prezidențial să amenințe un judecător de la Curtea Constituțională, poate trimite un consilier să amenințe și un judecător de la Înalta Curtea. Dl Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios această opțiune și luni să luăm o decizie”, a spus Dragnea.

Declarația a fost făcută ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, care doreau să știe de ce șeful Camerei Deputaților nu a participat la depunerea jurământului de către noul șef al SIE, Gabriel Vlase (PSD).

Citește și: Liești, comuna gălățeană unde 3000 de oameni au loc de muncă! În afara țării

El a răspuns că nu a acceptat invitația președintelui Iohannis, la fel cum nu a acceptat-o nici președintele Senatului.

„Nu aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitația unui președinte care nu respectă Constituția, care atacă partidul pe care îl conduc, care blochează activitatea Parlamentului. Nu simțim o dorință de colaborare instituțională din partea președintelui”, a spus Dragnea.

El l-a mai acuzat pe Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”.

Citește și: „Sistemul paralel” al PSD! De ce a votat deputatul sub acoperire Adrian Mocanu modificările la Codul Penal

De asemenea, Dragnea i-a reproșat președintelui că merge la summit-uri externe fără a discuta înainte cu premierul și Parlamentul.

„Nu știe nimeni de ce merge, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale -că altfel de angajamente nu poate lua – face în numele statului român”, a spus Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților mai spune că Gabriel Vlase nu ar fi trebuit să depună jurmământul la Cotroceni, ci la Parlament, pentru că forul legislativ este cel care l-a votat.

Întrebat cât mai așteaptă un răspuns de la președinte în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Dragnea a răspuns: „Eu nu aștept răspuns. Nu trebuie să-mi dea mie răspuns, ci Constituției, Constituție de care își bate joc. Nu-l interesează legea, Constituția, îl interesează propriul interes și propria protecție”.

Șeful PSD l-a criticat pe Iohannis și pentru că a folosit expresia „dictatura majorității”, în declarația de presă făcută ieri, după ce modificările Codului penal au fost votate în Camera Deputaților.

„Asta e abordarea unui dictator, pentru că majoritatea e unul din pilonii esențiali ai democrației. De aia merg oamenii să voteze liber, ca să aleagă o majoritate care săa hotărască, să legifereze, prin Parlament, prin Guvern treburile țării. E exact logica întoarsă a unui dictator, că contează doar ce vrea unul singur, care trebuie să aibă subordonate toate insitutiile – ale justiției, parlamentare, ale Guvernului, serviciile și asolut tot ce mișcă, Curtea Constituțională”, a spus Dragnea.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up