duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

Lista penalilor din PSD+ALDE care, ca urmare a modificărilor aduse ieri Codului Penal, scapă de pușcărie

EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Lista penalilor din PSD+ALDE care, ca urmare a modificărilor aduse ieri Codului...

Lista penalilor din PSD+ALDE care, ca urmare a modificărilor aduse ieri Codului Penal, scapă de pușcărie

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Redefinirea abuzului în serviciu scapă de griji o listă lungă de politicieni certați cu legea. Publicăm aici lista penalilor din coaliția PSD+ALDE vor răsufla ușurați după modificările votate pe repede înainte în Parlament.

LIVIU DRAGNEA, președinte Camera Deputaților și PSD, ocupă un loc de „cinste” pe lista penalilor care ar putea beneficia de pe urma acestor modificări. Condamnat recent la 3 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță, în dosarul Bombonica, liderul social democraților mai are o condamnare și în dosarul Referendumul. 2 ani cu suspendare a primit după ce procurorii l-au acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, din 2012. În lupta lui pentru așa-zisul echilibru al justiției, Dragnea a avut alături o întreagă armată. Să-i luăm pe rând pe aleșii care vor beneficia de modificarea codului.

Citește și: Idiotul Constantin Toma sau Veorica moare, dar nu se predă

CĂTĂLIN RĂDULESCU, deputat PSD, zis și „deputatul mitralieră”. El a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia.

Lista penalilor și posibililor beneficiari poate fi completată cu MIHNEA COSTOIU, senator PSD, trimis și el în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul ,,Baza Cutezătorii”.

Un alt dosar este legat de numele deputatului PSD EUGEN BEJINARIU, acuzat de abuz în serviciu.

Și fostul ministru de externe TITUS CORLĂȚEAN s-a confruntat cu aceeași acuzație, în dosarul alegerilor prezidențiale din diaspora din 2014, când mii de români abia au reușit să voteze în secțiile din străinătate.

Paleta infracțiunilor de care sunt suspectași social-democrații e însă mai largă. Pe lista penalilor care ar putea beneficia de pe urma acestor modificări este și ȘTEFAN-RADU OPREA, senator PSD și ministrul pentru Mediul de Afaceri, care e trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Citește și: Lumea lui (Z)Dragnea

NICULAE BĂDĂLĂU, unul dintre cei mai influenți lideri PSD, e acuzat de trafic de influență în dosarul ,,mafia cărnii”, dar și de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro.

Nici LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii, nu a fost ocolită de problemele cu legea. A fost trimisă în judecată pentru luare de mită și spălare de bani.

Un alt ministru căruia îi pică bine schimbările este ROVANA PLUMB. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a scăpat de mâna lungă a justiției după ce colegii săi nu au avizat urmărirea penală. Ea era acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul ,,Belina”.

Nici ALDE nu duce lipsă de politicieni cu probleme penale. În capul listei stă CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului. Șeful ALDE a fost achitat, în primă instanță, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul retrocedării unor părți din pădurile Băneasa și Snagov, în care sunt judecați Paul al României, Remus Truică, Tal Silberstein și Dan Andronic. Tăriceanu a fost a fost acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

Citește și: PSD vrea să fure și ce a mai rămas. MAREA DESCENTRALIZARE a lui Dragnea dă comorile României pe mâna baronilor locali

VIOREL ILIE, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a fost acuzat de trucarea unui concurs de angajare la minister. A fost salvat de senatori de urmărirea penală care nu au admis cererea DNA.

Ar mai fi de menționat și VARUJAN VOSGANIAN. Uns de o colegă în plen cu mir în frunte, el a scăpat de urmărirea penală în dosarul ,”Gaze ieftine”, după ce a fost salvat de votul negativ al deputaților.

Și VICTOR PONTA, actualmente deputat independent, ar beneficia de schimbarea codului. Acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, el a fost achitat în primă instanță, în dosarul Turceni-Rovinari.

Deputatul PSD MIRCEA DRĂGHICI, secretar al Camerei Deputaților, a fost achitat în primă instanță într-un dosar în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

Deși a avut câteva răbufniri la adresa viziunii partidului, ECATERINA ANDRONESCU, senator PSD, nu a fost străină de problemele cu legea.

ILIE NIȚĂ, senator ALDE, nu e la fel de norocos. Acesta a fost deja trimis în judecată sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri şi în declarații, fapte din perioada în care a fost vicepreședinte al CJ Suceava. 

 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP