Cislău, comuna care „bate” Buzăul la modernizarea străzilor

Cislău
CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

Primăria Cislău a demarat lucrările de asfaltare și modernizare a mai multor străzi din satele comunei, urmând ca în perioada următoare alte artere rutiere să fie cuprinse în Programul naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi în programe europene pentru a fi modernizate.

Autorităţile au demarat mult așteptatele proiecte de asfaltare a drumurilor, după ce au reuşit să pună la punct reţeaua de canalizare pentru o bună parte dintre localnici. Ieri, la vizita noastră în Cislău, mai multe echipe de muncitori şi utilaje ale unor firme construiau de zor rigole şi podeţe şi lucrau la reabilitarea căilor de comunicații ale satului Valea Aninoasei.

În fiecare dimineață, primarul Dumitru Mitroiu petrece ore bune pe „șantierul” de pe Valea Aninoasei.

Altfel, de departe, cea mai mare problemă a cislăienilor a fost lipsa asfaltului. Deşi poate părea ciudat, în condiţiile în care comuna este una dintre cele mai mari ale judeţului Buzău şi nu a dus lipsă de investiţii, la Cislău doar câteva zeci din cei 60 de kilometri, cât numără reţeaua de drumuri, sunt asfaltați.

Citește și: Liești, comuna gălățeană unde 3000 de oameni au loc de muncă! În afara țării

“Unii dintre oameni sunt nemulțumiți că nu sunt străzile asfaltate, însă ne-am axat pe ceea ce înseamnă priorităţi. Sunt primării care au asfaltat, iar apoi s-au apucat să spargă pentru apă şi canalizare. Eu nu am vrut să fac aşa ceva, nu este modul meu de lucru. Pe om nu trebuie să-l minți, chiar dacă adevărul este supărător”, ne-a declarat primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu.

Unele dintre străzile supuse modernizării sunt cele de pe Valea Aninoasei. Aici, ești ca într-un adevărat șantier. Asfaltarea străzilor se află în plină desfășurare. Lucrările au început de câteva săptămâni şi sunt finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Au fost amenajate noile rigole pentru scurgerea apelor pluviale, acces la proprietăți, montare borduri carosabile, completare la cotă strat de piatră spartă şi straturi rutiere din mixtură asfaltică. În fapt, lucrările de asfaltare sunt aproape de finalizare.

Citește și: „Sistemul paralel” al PSD! De ce a votat deputatul sub acoperire Adrian Mocanu modificările la Codul Penal

„La momentul acesta, se finalizează lucrările de asfaltare din întregul sat. Practic, sunt primii kilometri de asfalt de pe Valea Aninoasei. Dar sunt primii kilometri de asfalt după ce am finalizat lucrările la reţeaua de canalizare. Aşa am văzut eu lucrurile dintotdeauna, din punctul meu de vedere aceasta este ordinea firească”, ne spune Dumitru Mitroiu.

Bărăști este un alt sat ce va fi modernizat. Potrivit Primarului Dumitru Mitroiu, în paralel vor fi incluse în programul de asfaltare toate străzile care vor fi cuprinse în PNDL, cu finanţare de la Guvernul României şi alte câteva de străzi prevăzute în proiectul care va fi finanţat cu fonduri europene în satul Buda Crăciunești.

Dumitru Mitroiu

„Asfaltarea străzilor este un proces complex şi foarte costisitor, motiv pentru care administrația locală a căutat cele mai bune variante pentru a cuprinde cât mai multe artere în programe guvernamentale sau europene, astfel încât locuitorii Cislăului să poată beneficia de un număr cât mai mare de străzi refăcute în perioada care urmează. Îi asigurăm pe cetățeni că aceasta este principala prioritate a Primăriei Cislău, aparatul administrativ făcând în permanenţă eforturi pentru rezolvarea acestei probleme”, ne-a mai precizat Dumitru Mitroiu.


CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

0 Comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register