luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Cum și-au mai „completat” averile aleşii vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu s-a...

Cum și-au mai „completat” averile aleşii vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu s-a pricopsit vânzându-i două apartamente fostului ministru Gabriel Oprea

Cum și-au mai „completat” averile aleşii vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu s-a pricopsit vânzându-i două apartamente fostului ministru Gabriel Oprea

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Edilii din Focşani şi parlamentarii vrânceni şi-au publicat declaraţiile de avere pe anul trecut. Din acestea rezultă că veniturile lor au crescut, mai ales după majorările salariale stabilite de guvernanţi, dar şi în urma unor tranzacţii sau afaceri profitabile.

Cel mai bogat parlamentar de Vrancea este deputatul PNL Ion Ştefan. Liberalul locuieşte în Focşani, unde are o casă şi mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi.

Ion Ştefan
Deputatul PNL Ion Ştefan

Mai deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1.000 mp de teren la Lepșa, teren cumpărat în anul 2003. De asemenea, are un autoturism Cielo din anul 1995, un alt autoturism pe care îl conduce fiind al companiei Balcanic.

Dacă veniturile încasate de la Camera Deputaţilor au fost în sumă de 87.324 de lei, în schimb acesta a încasat în 2017, de la firmele unde este acţionar, dividende în valoare de peste şase milioane de lei.

Citește și: Lumea lui (Z)Dragnea

O avere impresionantă a strâns şi senatorul PSD Cristian Dumitrescu. Acesta deţine împreună cu soţia sa cinci terenuri, între care unul la Sinaia, dar şi trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Sinaia.

Focşani
Senatorul PSD Cristian Dumitrescu

Acesta a vândut anul trecut alte două apartamente, unul pentru suma de 140.000 de euro, către fostul ministru de interne Gabriel Oprea şi altul pe care a încasat 379.000 de lei. Cristian Dumitrescu deţine două autoturisme, 20 de conturi bancare în care a adunat sume impresionante, dar şi plasamente financiare la firme şi bănci. Acesta a avut venituri de 94.596 de lei de la Senat, 142.346 de lei de la cabinetul de notar public, venituri din chirii de 8.000 de euro.

Soţia sa, care este cadru universitar, a avut anul trecut venituri de aproape un milion de lei de la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.

Citește și: Dragnea a pus-o pe Veorica cu burta pe carte! Guvernul cumpără DEX-uri, DOOM-uri și cărți de gramatică în valoare de 11.250 de euro

Celălalt senator de Vrancea, Cătălin Toma, deţine cinci terenuri în Vrancea, atât intravilan şi extravilan, cât şi unul forestier, dar şi un apartament.

Cătălin Toma
Senatorul liberal Cătălin Toma

Liberalul are două autoturisme şi un tractor, iar la începutul anului 2018 a înstrăinat, pentru 6.000 de euro, un autoturism VW Passat. El deţine şi depozite bancare de peste 60.000 de lei şi a obţinut o indemnizaţie de la Senat în sumă de 106. 767 de lei. Activitățile agricole i-au adus lui Cătălin Toma în 2017 venituri de 62. 823 de lei.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi parlamentari, deputatul PSD Dragoş Bârlădeanu deţine un teren intravilan, de 500 mp, în oraşul Odobești, dar nu figurează cu nicio altă proprietate. Acesta a contractat un credit de 40.000 de euro, scadent în 2036. În anul 2017, a primit o indemnizaţie de la Camera Deputaţilor de 90.350 de lei. 

Citește și: Ce pregătește, în SECRET, gașca infracțională din PSD în privința infracțiunii de abuz în serviciu

Deputata PSD Tudorița Boboc are un hectar de teren extravilan în comuna Câmpineanca, un apartament în Focșani, un autoturism Toyota pe care şi l-a achiziționat în 2017, an în care a împrumutat 70.000 de lei de la o instituţie nebancară, CETELEM.

Tudoriţa Boboc
Deputata PSD Tudoriţa Boboc

Tudorița Boboc este deputata care, întrebată de un reporter de la Antena 3 „ce formă de guvernământ are România?“, a răspuns mirată: „Cum ce formă de formă de guvernământ?… A Partidului Social Democrat!“. Tudorița Boboc a încasat anul trecut de la Camera Deputaţilor  87.324 lei.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicuşor Halici, acesta deţine un teren în suprafaţă de un hectar în satul Păulești, un apartament în Focșani şi un autoturism Audi. În schimb, parlamentarul este plin de datorii. Are credite însumate de 67.000 de euro şi 70.000 de lei, pe care este nevoit să le susţină din veniturile sale de parlamentar, respectiv 87.324 de lei.

Angel Tîlvăr
Deputatul PSD Angel Tîlvăr

Deputatul PSD Angel Tîlvăr aste curat la capitolul proprietăți, în sensul că pe numele său nu figurează nici imobil, nici teren. În schimb, acesta are două maşini, dar şi o sumă de peste 100.000 de lei în conturi. Activitățile sale din Parlament i-au adus câștiguri salariale de 90.292 de lei.

Averile edililor din Focșani

Pe site-ul Primăria Focșani au fost publicate declaraţiile de avere ale celor trei edili pe anul 2017. În ceea ce-l priveşte pe primarul Cristi Misăilă, s-au produs ceva modificări faţă de 2017, astfel că după pronunțarea divorțului numele fostei sale soţii nu mai figurează în declaraţia de avere.

Cristi Misăilă
Primarul Cristi Misăilă

Misăilă deţine cota parte de ½ din terenul intravilan de 1.200 mp de la Golești, la fel pentru 1,83 hectare de teren agricol la Moviliţa, dar şi pentru 2,03 hectare teren agricol la Panciu. În schimb, a dispărut din declaraţie terenul în suprafaţă de 4,9 hectare teren agricol aflat la Gugești.

Citește și: O afacere neștiută a fugarului Radu Mazăre: Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor

La capitolul clădiri, Cristi Misăilă declară că nu deţine niciun imobil, nefiind făcută nicio mențiune la casa de la Golești scoasă la vânzare în timpul procesului de divorţ. În declaraţie nu figurează nici maşina cu care circulă în prezent Misăilă, ci un Nissan Patrol din 1995. Edilul are şi credite în sumă de 88.000 de lei şi 45.000 de euro, cu scadențe care ajung până în anul 2043. În privinţa veniturilor, Cristi Misăilă a câştigat suma de 88.087 de lei, cu menţiunea că abia la jumătatea anului 2017 veniturile din salarii au crescut considerabil, lucru care se va regăsi în declaraţia de avere de anul viitor.

Ionuţ Mersoiu
Viceprimarul Ionuţ Mersoiu

Viceprimarul Ionuţ Mersoiu are un teren de 801 mp în Focşani, primit ca donație, şi a cumpărat în 2015 un teren 7570 mp în Urechești. Viceprimarul deţine în Focşani un apartament de 57 mp, dar deşi conduce o limuzină aceasta nu figurează în declaraţie. Mersoiu a avut anul trecut venituri de 78141 de lei, exclusiv din activitatea de viceprimar.

Marius Eusebiu Iorga
Viceprimarul Marius Eusebiu Iorga

În ceea ce-l priveşte pe Marius Eusebiu Iorga, acesta deţine trei terenuri, din care două în intravilan la Moviliţa şi Odobești şi unul agricol la Moviliţa. Viceprimarul are două apartamente în Focşani, unul cumpărat şi altul moștenit şi încă un apartament la Odobești, iar în funcţia pe care o deţine a încasat anul trecut 78.141 de lei. În schimb, Marius Iorga a contractat în acest an un împrumut de 5.000 de euro, scadent în 2020.

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI