sâmbătă, 23 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

16.1 C
Buzău
sâmbătă, 23 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • ȘTIRI SUD-EST
  • SPECIAL

Cum și-au mai „completat” averile aleşii vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu s-a pricopsit vânzându-i două apartamente fostului ministru Gabriel Oprea

editorial

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună, nimic, adio și n-am cuvinte, zice liderul alianței liberal-democrate, între noi fie vorba o construcție politică de tip struțo-cămilă! Dovadă...

Edilii din Focşani şi parlamentarii vrânceni şi-au publicat declaraţiile de avere pe anul trecut. Din acestea rezultă că veniturile lor au crescut, mai ales după majorările salariale stabilite de guvernanţi, dar şi în urma unor tranzacţii sau afaceri profitabile.

Cel mai bogat parlamentar de Vrancea este deputatul PNL Ion Ştefan. Liberalul locuieşte în Focşani, unde are o casă şi mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi.

Ion Ştefan
Deputatul PNL Ion Ştefan

Mai deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1.000 mp de teren la Lepșa, teren cumpărat în anul 2003. De asemenea, are un autoturism Cielo din anul 1995, un alt autoturism pe care îl conduce fiind al companiei Balcanic.

Dacă veniturile încasate de la Camera Deputaţilor au fost în sumă de 87.324 de lei, în schimb acesta a încasat în 2017, de la firmele unde este acţionar, dividende în valoare de peste şase milioane de lei.

Citește și: Lumea lui (Z)Dragnea

O avere impresionantă a strâns şi senatorul PSD Cristian Dumitrescu. Acesta deţine împreună cu soţia sa cinci terenuri, între care unul la Sinaia, dar şi trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Sinaia.

Focşani
Senatorul PSD Cristian Dumitrescu

Acesta a vândut anul trecut alte două apartamente, unul pentru suma de 140.000 de euro, către fostul ministru de interne Gabriel Oprea şi altul pe care a încasat 379.000 de lei. Cristian Dumitrescu deţine două autoturisme, 20 de conturi bancare în care a adunat sume impresionante, dar şi plasamente financiare la firme şi bănci. Acesta a avut venituri de 94.596 de lei de la Senat, 142.346 de lei de la cabinetul de notar public, venituri din chirii de 8.000 de euro.

Soţia sa, care este cadru universitar, a avut anul trecut venituri de aproape un milion de lei de la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.

Citește și: Dragnea a pus-o pe Veorica cu burta pe carte! Guvernul cumpără DEX-uri, DOOM-uri și cărți de gramatică în valoare de 11.250 de euro

Celălalt senator de Vrancea, Cătălin Toma, deţine cinci terenuri în Vrancea, atât intravilan şi extravilan, cât şi unul forestier, dar şi un apartament.

Cătălin Toma
Senatorul liberal Cătălin Toma

Liberalul are două autoturisme şi un tractor, iar la începutul anului 2018 a înstrăinat, pentru 6.000 de euro, un autoturism VW Passat. El deţine şi depozite bancare de peste 60.000 de lei şi a obţinut o indemnizaţie de la Senat în sumă de 106. 767 de lei. Activitățile agricole i-au adus lui Cătălin Toma în 2017 venituri de 62. 823 de lei.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi parlamentari, deputatul PSD Dragoş Bârlădeanu deţine un teren intravilan, de 500 mp, în oraşul Odobești, dar nu figurează cu nicio altă proprietate. Acesta a contractat un credit de 40.000 de euro, scadent în 2036. În anul 2017, a primit o indemnizaţie de la Camera Deputaţilor de 90.350 de lei. 

Citește și: Ce pregătește, în SECRET, gașca infracțională din PSD în privința infracțiunii de abuz în serviciu

Deputata PSD Tudorița Boboc are un hectar de teren extravilan în comuna Câmpineanca, un apartament în Focșani, un autoturism Toyota pe care şi l-a achiziționat în 2017, an în care a împrumutat 70.000 de lei de la o instituţie nebancară, CETELEM.

Tudoriţa Boboc
Deputata PSD Tudoriţa Boboc

Tudorița Boboc este deputata care, întrebată de un reporter de la Antena 3 „ce formă de guvernământ are România?“, a răspuns mirată: „Cum ce formă de formă de guvernământ?… A Partidului Social Democrat!“. Tudorița Boboc a încasat anul trecut de la Camera Deputaţilor  87.324 lei.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicuşor Halici, acesta deţine un teren în suprafaţă de un hectar în satul Păulești, un apartament în Focșani şi un autoturism Audi. În schimb, parlamentarul este plin de datorii. Are credite însumate de 67.000 de euro şi 70.000 de lei, pe care este nevoit să le susţină din veniturile sale de parlamentar, respectiv 87.324 de lei.

Angel Tîlvăr
Deputatul PSD Angel Tîlvăr

Deputatul PSD Angel Tîlvăr aste curat la capitolul proprietăți, în sensul că pe numele său nu figurează nici imobil, nici teren. În schimb, acesta are două maşini, dar şi o sumă de peste 100.000 de lei în conturi. Activitățile sale din Parlament i-au adus câștiguri salariale de 90.292 de lei.

Averile edililor din Focșani

Pe site-ul Primăria Focșani au fost publicate declaraţiile de avere ale celor trei edili pe anul 2017. În ceea ce-l priveşte pe primarul Cristi Misăilă, s-au produs ceva modificări faţă de 2017, astfel că după pronunțarea divorțului numele fostei sale soţii nu mai figurează în declaraţia de avere.

Cristi Misăilă
Primarul Cristi Misăilă

Misăilă deţine cota parte de ½ din terenul intravilan de 1.200 mp de la Golești, la fel pentru 1,83 hectare de teren agricol la Moviliţa, dar şi pentru 2,03 hectare teren agricol la Panciu. În schimb, a dispărut din declaraţie terenul în suprafaţă de 4,9 hectare teren agricol aflat la Gugești.

Citește și: O afacere neștiută a fugarului Radu Mazăre: Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor

La capitolul clădiri, Cristi Misăilă declară că nu deţine niciun imobil, nefiind făcută nicio mențiune la casa de la Golești scoasă la vânzare în timpul procesului de divorţ. În declaraţie nu figurează nici maşina cu care circulă în prezent Misăilă, ci un Nissan Patrol din 1995. Edilul are şi credite în sumă de 88.000 de lei şi 45.000 de euro, cu scadențe care ajung până în anul 2043. În privinţa veniturilor, Cristi Misăilă a câştigat suma de 88.087 de lei, cu menţiunea că abia la jumătatea anului 2017 veniturile din salarii au crescut considerabil, lucru care se va regăsi în declaraţia de avere de anul viitor.

Ionuţ Mersoiu
Viceprimarul Ionuţ Mersoiu

Viceprimarul Ionuţ Mersoiu are un teren de 801 mp în Focşani, primit ca donație, şi a cumpărat în 2015 un teren 7570 mp în Urechești. Viceprimarul deţine în Focşani un apartament de 57 mp, dar deşi conduce o limuzină aceasta nu figurează în declaraţie. Mersoiu a avut anul trecut venituri de 78141 de lei, exclusiv din activitatea de viceprimar.

Marius Eusebiu Iorga
Viceprimarul Marius Eusebiu Iorga

În ceea ce-l priveşte pe Marius Eusebiu Iorga, acesta deţine trei terenuri, din care două în intravilan la Moviliţa şi Odobești şi unul agricol la Moviliţa. Viceprimarul are două apartamente în Focşani, unul cumpărat şi altul moștenit şi încă un apartament la Odobești, iar în funcţia pe care o deţine a încasat anul trecut 78.141 de lei. În schimb, Marius Iorga a contractat în acest an un împrumut de 5.000 de euro, scadent în 2020.

opinia zilei

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat fix ieri și de construit autostrăzi! Ce valoare au aceste cuvinte în...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că vrea candidați "respectabili" la europarlamentare, din partea formației pe care o conduce. Ei, da, iată-l punând piciorul în prag, cu tărie, pentru infrastructură și alegerile europarlamentare de al căror test ne apropiem. Dar ce valoare mai pot avea aceste cuvințele în gura profetului urcat ca...

topul de azi

Mirela Furtună, liderul PSD al Regiunii de Sud-Est, și-a văzut visul cu… lovelele lui Teodorescu, baronul Deltei. Este deputat, are un copil din flori...

Conform unui eseu trimis pentru obținerea unei burse (foto jos), Mirela Furtună își dorea de mică să devină parlamentar, apoi europarlamentar. Iată că primul pas l-a reușit. Depulata, scuzați, deputata Mirela Furtună este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Facultăților de Litere şi Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Tot la Constanţa a urmat şi un master în cadrul Facultății de Istorie şi Ştiinţe Politice....

Muzica, maestre: PSD și ALDE Buzău nu mai sunt, de multă vreme, în relații cordiale! La Toma la poartă e o mâță moartă

Este război în toată regula între primarul pesedist Constantin Toma și tăricenii din ALDE Buzău. Miercuri, viceprimarul Andrei Neder s-a trezit cu ușa biroului încuiată, lăsat fără mașină, secretară şi sarcini de serviciu. Vicele a fost mutat disciplinar într-un birou dosit, spune primarul, pentru a putea dormi în continuare, așa cum a făcut-o în ultimii ani. Tensiunile dintre viceprimarul municipiului Buzău, Andrei Neder (ALDE Buzău), şi primarul Constantin Toma sunt...

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună, nimic, adio și n-am cuvinte, zice liderul alianței liberal-democrate, între noi fie vorba o construcție politică de tip struțo-cămilă! Dovadă...

În „căruceru” lui Livache Pop. Cine este Aida Căruceru, deputata PSD care a distribuit pe Facebook o poză în care susține, în mod fals,...

Depulata, scuzați, deputata PSD Aida Căruceru, fidelă lui Liviu Dragnea, a distribuit pe Facebook o poză în care Klaus Iohannis apare alături de mai mulți turiști, printre care şi un bărbat cu barbă, făcând aluzie că acesta ar fi Ştefan Mandachi, suceveanul care a inițiat protestul „15 minute” pentru a reclama lipsa autostrăzilor. „#ŞîEi“, a scris Aida Căruceru pe Facebook. Cine este Aiduța? Nu ați auzit de ea. Nici...

Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, a demisionat. Iacob fusese, ieri, sancționat disciplinar cu “avertisment” de ÎCCJ, dând astfel dreptate Inspecției Judiciare

Marius Iacob, procurorul-șef adjunct al DNA, a demisionat din funcție. Decizia acestuia vine după ce luni, 19 martie, ÎCCJ a dat dreptate Inspecției Judiciare şi a decis sancționarea disciplinară a lui Iacob cu "avertisment". Potrivit legii, sancțiunea disciplinară atrage demiterea din funcție, însă Marius Iacob nu a mai așteptat ca ministrul Justiției să propună revocarea. Potrivit unor surse, Iacob vrea să-şi continue activitatea la DNA, deși anterior numirii în funcţia...
GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

anchete

Oancea, comuna în care PSD Galați a „naționalizat“ două bălți. Ori despre cum nesocotesc autoritățile gălățene două sentințe definitive și irevocabile ale Tribunalului Galați...

Instanțele gălățene au obligat Comisia de Fond Funciar de la Prefectura Galați să elibereze titlurile de proprietate localnicilor din comuna Oancea, dar operațiunea e blocată de faptul că bălțile sunt de ani buni în proprietatea unor mahări din PSD Galați: Alexandru Sântion, directorul APIA Galați și Marius Necula, fost subprefect și prefect al județului. La 70 de ani de la naționalizarea din 1948 și colectivizarea din anii ’50, sătenilor din...

dezvăluiri
Express sud-est

reportajul zilei

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu...

Muzica, maestre: PSD și ALDE Buzău nu mai sunt, de multă vreme, în relații cordiale! La Toma...

Este război în toată regula între primarul pesedist Constantin Toma și tăricenii din ALDE Buzău. Miercuri, viceprimarul Andrei Neder s-a trezit cu ușa biroului încuiată, lăsat fără mașină, secretară şi sarcini de serviciu. Vicele a fost mutat disciplinar într-un birou dosit, spune primarul, pentru a putea dormi în continuare, așa cum a făcut-o în ultimii ani. Tensiunile dintre viceprimarul municipiului Buzău, Andrei Neder (ALDE Buzău),...

Marian Dragomir, făcut foc pe șefii de la București! Primarul din Brăila, către conducerea PSD: ”Mai terminați odată cu...

Primarul PSD al Brăilei, Marian Dragomir, a îndemnat conducerea centrală de la București să abandoneze subiectul Legilor Justiției, pentru că nu face bine partidului. Dragomir a făcut declarația în cadrul conferinței județene, în aplauzele sălii, informează Libertatea. Citește și: PSD refuză alegerile pentru primari în două tururi. Ce lideri de partide...

Compania Națională de Investiții va construi un nou sediu pentru Tribunalul Vrancea, s-a lăudat azi, la Focșani, Tudorel Toader....

Compania Națională de Investiții va construi un nou sediu pentru Tribunalul Vrancea, pe terenul de 11.000 mp aflat pe strada Lupeni din Focșani. Anunțul a fost făcut la Focșani de ministrul (in)Justiției Tudorel Bubonel Toader, care spune că proiectul va prinde viață curând, Compania Națională de Investiții trecându-l printre...

Compania de Apă Buzău, o schimbare cu aceeași putoare. După ce l-a lăsat pe TESCARU fără Companie pe motiv...

Compania de Apă Buzău a anunțat zilele acestea majorarea tarifului pentru metrul cub de apă livrat la robinete. Managerul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, susține că majorările vor fi aplicate prin impunerea unui plan tarifar, odată cu implementarea unui nou proiect cu fonduri europene. Citește și: După ce zilele trecute...

Podul lui Tudose a pornit să treacă Dunărea. Bine ar fi să nu se înece ca pesedistul la mal

Lucrările la Podul lui Tudose, cel mai mare pod din România, au fost demarate. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de fostul prim-ministru Mihai Tudose. Acesta prezintă o fotografie realizată cu ajutorul unei drone. Ministerul Transporturilor a emis în 19 decembrie autorizația de începere a lucrărilor de construire la...

Buzău. Adela Petre, creatoarea de artă populară distinsă de UNESCO cu titlul de „Tezaur Uman Viu”, a murit la...

Doliu în lumea artiștilor populari. Creatoarea Adela Petre, care a fost distinsă cu titlul de „Tezaur Uman Viu” a murit. Avea 89 de ani și era recunoscută în întreaga lume pentru modul în care promova cultura, portul și vorba românească.  Citește și: Literatura buzoiană și ariditatea ei sau despre cum...
sâmbătă, 23 martie, 2019
Buzău
nori împrăștiați
16.1 ° C
16.1 °
16.1 °
41 %
2.7kmh
44 %
sâm
15 °
Dum
17 °
lun
20 °
mar
14 °
mie
7 °

weekend

un hohot de râs
oameni pamflet