miercuri, 3 martie, 2021
4.8 C
Buzău

Ce pregătește, în SECRET, gașca infracțională din PSD în privința infracțiunii de abuz în serviciu

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Ce pregătește, în SECRET, gașca infracțională din PSD în privința infracțiunii de...

Ce pregătește, în SECRET, gașca infracțională din PSD în privința infracțiunii de abuz în serviciu

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Deputatul USR Stelian Ion a mers vineri dimineață la sediul Ministerului Justiției pentru a cere detalii legate de forma propusă de Tudorel Toader pentru redefinirea infracțiunii de abuzul în serviciu, dar, potrivit acestuia, ministrul ar fi în concediu, iar propunerile sunt „ținute secret”. El a mai povestit că a căutat-o pe secretarul de stat Sofia Moţ, dar nici aceasta nu a fost de găsit, iar după ce la departamentul de Relații cu publicul i s-a spus să aștepte puțin, au trecut peste două ore şi programul la Ministerul Justiției s-a încheiat.

“Am venit astăzi (vineri – n.r.) la Ministerul Justiției pentru a afla detalii legate de varianta propusă de Tudorel Toader la modificarea infracțiunii de abuz în serviciu. S-a aflat de ieri (joi – n.r.) că Ministerul Justiției a ajuns la o formulare, la un text pentru această infracțiune. Din păcate, țin secret, țin în sertare încuiate cu cheia aceste propuneri şi luni în Comisia Iordache se va discuta exact abuzul în serviciu. Se dorește probabil să ni se aducă textul la Parlament în aceeași zi, probabil cu cinci minute înainte de ședință sau după ședință sau poate va ajunge la Parlament după ce vom fi votat cu privire la aceste modificări.

Citește și: Cătălin Voicu, patronul lui Șerban Nicolae, pe când senatorul era un biet șofer, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Nu am lăsat lucrurile așa. Am spus ieri, în cadrul ședinței, că sunt dispus să vin personal la Ministerul Justiției să îl întreb pe domnul Tudorel Toader dacă a finalizat într-adevăr acele căutări pentru că ne-a anunțat deja din toamna anului trecut că ministerul e în căutarea acelei formule cu privire la modificarea infracțiunii de abuz în serviciu. Iată că au trecut opt luni de zile, nu avem această propunere şi am venit aici şi am depus o cerere oficială, pentru că domnul Tudorel Toader şi-a luat concediu de două zile, până pe data de 6 (iunie – n.r.)”, a spus Stelian Ion, la ieșirea din sediul Ministerului de Justiție.

El susţine că a căutat-o şi pe secretarul de stat Sofia Moţ, dar nici aceasta nu a fost de găsit, iar după ce i s-a spus să aștepte puțin au trecut mai bine de două ore şi programul la minister s-a încheiat.

“Din păcate, nici doamna secretar de stat (Sofia Moţ – n.r.) nu a fost de găsit. Am insistat la poartă, am luat legătura cu cei de la Relații cu publicul, mi s-a spus să aștept un pic, am așteptat un sfert de oră, jumătate de oră, o oră, am așteptat două ore, două ore şi jumătate, am așteptat până la sfârșitul programului, lumea pleacă deja (…), nu se poate. România este țara în care nu se poate face nimic, decât ceea ce dorește PSD, ceea ce doresc cei aflați la conducere, această gașca infracțională care a acaparat toate instituțiile importate”, a mai spus deputatul USR.

Citește și: Legăturile periculoase ale lui Gigi-Valentin Ștefan, șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cu rețeaua mafiotă condusă de Radu Mazăre

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției a început joi dezbaterile şi votul asupra amendamentelor pentru modificarea Codului penal, iar preşedintele Comisei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus că până acum există 30 de amendamente cu privire la modificarea articolului privind infracțiunea de abuz în serviciu.

“În ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu, că este o chestiune care vă preocupă (pe jurnaliști – n.r.), în acest moment avem peste 30 de amendamente cu prag mai mare, prag mai mic sau fără prag sau redefinit şi așteptăm o poziție şi din partea Ministerului de Justiție pentru acest articol, dar, repet, pentru noi nu a fost o prioritate şi nu este nici în continuare o prioritate numai articolul 297 (privind infracțiunea de abuz în serviciu – n.r.). Credem că întreg Codul penal trebuie pus în concordanță cu directivele, cu deciziile Curții, cu hotărârile CEDO şi așa mai departe şi cu Codul de procedură penală, care a fost dezbătut prin Parlament şi în acest moment este supus controlului de constituționalitate”, a spus Florin Iordache.

Între timp, au fost depuse mai multe amendamente din partea unor parlamentari ai puterii, cu prag valoric pentru abuz în serviciu între 200.000 de lei și 200.000 de euro.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...