luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST EDITORIAL Moțiuniunea de centură

Moțiuniunea de centură

Moțiuniunea de centură

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Brrr… E vară și e frig! Cad ploile ca moțiunile de centură, scuzați, cenzură. Că e vorba de o târâtură, că e vorba de impostură, cad moțiunile una după alta mai ceva decât ploile reci inundând colțul bordurilor în Crâng.

Soarta ultimei moțiuni de cenzură era cunoscută dinainte. Ea se dorea de fapt a fi pumnul decisiv pontat în gura guvernului pentru knock-out, dar s-a arătat că n-a fost decât un bau-bau care nu numai că nu a bântuit nici măcar o noapte visele lui Livică de la Teleorman, ci a uitat să  mai și vină. Deoarece, nu știu cum se face, dar de câte ori vine vorba de o moțiune a Opoziției, parlamentarii puterii se enervează așa de tare încât încep să le tremure mânuțele. Și odată tremuriciul instalat, mânuțele lor, la un semn, se ridică şi votează “împotrivă”. Mânuțele astea sunt aceleași mânuțe care se ridicau înainte de 2012 “pentru”, aceleași mânuțe care își foloseau degetele pentru a incrimina mașina de vot a PDL.

Citește și: Ciordachele lui Dragnea elimină din Codul Penal confiscarea extinsă. Cui folosește modificarea

Altfel, exercițiul democratic devine o problemă în Parlamentul României atunci când e vorba despre dezbaterea unei moțiuni de cenzură. Conștiința parlamentarilor intră brusc într-un fel de ceață în care nu se mai văd măgarii, fiind înlocuită cu disciplina de șpagă şi partid.  Spui moțiune, spui mașină de vot. Oamenii şi țara, niște cuvinte acolo şi ele, trec pe ultimele locuri atunci când e vorba de moțiuni. Spui moțiune, spui uniune.

Citește și: Sevil Shhaideh a belin-o! Fostul vicepremier a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul Belina

Democrația noastră încă originală, a lansat astfel pe piață, într-o formulă nouă, ideea de uniune a șpăgarilor de partid și de stat: interesul penal. O uniune care spre deosebire de celelalte poate fi condusă cu șpaga, cu mita, și fără pârnaie. Asta-i! E vară, cad ploi trecătoare și repezi, se duc moțiunile… Chiar și în Palatul Parlamentului se simte parcă mai acut răcoarea zilelor care vin. Și, pe bune, cui nu-i trebuie astăzi un fes?

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...