sâmbătă, 27 februarie, 2021
12.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment România deznădejdii noastre

România deznădejdii noastre

România deznădejdii noastre

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Parcă nici n-a existat o moțiune de cenzură. Pentru că nu a existat nici o dezbatere reală despre ce nu merge bine în țara noastră și cum putem face să fie mai bine pentru noi, oamenii. N-am văzut o Opoziție interesată în mod real să dărâme Guvernul, ci, mai degrabă, una pusă pe glume și scandaluri în plen. Am văzut, în schimb, din nou strada, la doar câțiva pași de Parlament. Nemulțumiții de guvernarea PSD-ALDE au avut interzis în Casa lor, a poporului, oricare ar fi acela. Doar cei care știu să tacă și să aplaude au fost lăsați să intre, chiar în prezența premierului. Este Anul Centenarului, ne-au spus mulți. Și pentru ei, pentru românii fel de fel, este un an mai trist decât a fost vreodată.

„Sper ca, în anul Centenarului, să ne dăm seama de unde am plecat și să nu mai facem aceleași greșeli”. Sunt cuvintele unei tinere protestatare care și-a luat liber ca să vină în Parlament. N-a fost lăsată să intre, așa că a stat pe trotuar. N-a fost violentă, n-a înjurat și n-a țipat. Și-a plâns, în sinea ei, soarta asta tristă pe care o trăiesc cei ca ea, zilele astea.

„Trebuie să vedem câți mai sunt de partea noastră. Suntem din ce în ce mai puțini…”. O spune cu jumătate de voce, așa cum o spun și alți tineri cu priviri rătăcite, dar cu Codul penal în mână și în minte.

Citește și: Moțiuniunea de centură

Sunt de toate vârstele acolo, după gardurile puse de jandarmi. Dincolo de Putere. Și sunt încă vehemenți. Poate, ar spune unii, naivi. Încă mai speră să se schimbe ceva în țara lor, măcar acum, de Centenar.

Săptămâna asta n-a fost Ziua Unirii, nici în calendar și nici în suflete. Pentru că am văzut, din nou, ruptura. Miercuri n-am văzut o moțiune de cenzură, ci doar un alt prilej de glume în Parlament, de inovații, când, în realitate, mare parte dintre deputații și senatorii Opoziției au fost complet dezinteresați de dezbaterea din plen. Ba chiar, USR-iștii au făcut dragoste, nu război. Au împărțit flori – trandafiri albi, cum altfel – au afișat bannere împotriva Guvernului și a lui Liviu Dragnea, au strigat, au huiduit. Au făcut, vorba aia, o dragoste plină de năbădăi.

Citește și: Ciordachele lui Dragnea elimină din Codul Penal confiscarea extinsă. Cui folosește modificarea

PSD și ALDE nici nu mai contează. Au fost în sala căcănie din Parlament, s-au uitat în telefoane, și-au așezat cămășile și sacourile și au aplaudat, din picioare, când premierul lor le-a vorbit. Că le-a vorbit prost și plictisitor, n-a mai contat. Oricum, nu era interesul lor moțiunea.

Am mai văzut miercuri şi-un Parlament adjudecat de Liviu Dragnea, la masa verde. Adică, a lipsit, dar l-a acaparat cu totul. Opoziția n-a mai avut voie să aducă invitați, nici măcar angajații partidelor. Ba au refuzat chiar şi accesul unui interpret pentru surdomuți, doar pentru ca venea pe listele PNL. Doar aplaudacii de partid au fost lăsați în Parlament, cât s-o aclame pe Viorica Dăncilă.

Lifturile au fost restricționate, fiind accesibile doar pentru parlamentari, nu şi pentru presă, iar jurnaliştii s-au trezit în țarcuri. Totul cu mâna nevăzută a preşedintelui PSD, căci Liviu Dragnea a stat închis în biroul său, cu vedere spre Parcul Izvor.

Miercuri am văzut, din nou, Româniile paralele. Și, la finalul zilei, am ajuns, cum-necum, la vorba unui PSD-ist vechi: ”Război români contra români? Nu accept așa ceva!”

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -