Legăturile periculoase ale lui Gigi-Valentin Ștefan, șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cu rețeaua mafiotă condusă de Radu Mazăre

Gigi-Valentin Ștefan

Șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan, s-a îmbogățit cu două terenuri retrocedate ilegal de gruparea fugarului Radu Mazăre, dezvăluie o anchetă realizată de info-sud-est.ro și riseproject.ro

Frauda imobiliară din care s-a hrănit și procurorul Gigi-Valentin Ștefan implică mai mulți funcționari și face obiectul unui dosar celebru la DNA.

Unul dintre loturi a fost cumpărat de magistrat chiar în timp ce subalternii săi închideau cauze penale cu retrocedări orchestrate de gruparea Mazăre.

Citește și: Moțiuniunea de centură

Pe al doilea, familia procurorului Gigi-Valentin Ștefan a construit o vilă impunătoare, gard în gard cu prietena de casă a lui Radu Mazăre – șefa Aqua Magic din Constanța, care a obținut terenul prin aceeași filieră.

Dosarul retrocedărilor din Constanța

RISE și InfoSud-Est au descoperit că cei doi au ajuns vecini ca urmare a unui lung șir de ilegalități, cercetate la DNA în uriașul dosar al retrocedărilor din Constanța, în care au fost trimiși în judecată Radu Mazăre, zeci de angajați ai Primăriei, dar și fostul șef al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu. Prejudiciu estimat: 114 milioane de euro.

Citește și: Cătălin Voicu, patronul lui Șerban Nicolae, pe când senatorul era un biet șofer, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Gigi-Valentin Ștefan, 46 de ani, a condus, pe rând, toate parchetele din Constanța. Prin natura funcției, vârful procuraturii din Dobrogea a devenit unul dintre cei mai influenți oameni ai legii din zonă.

Cu declarații de avere modeste

În ultima, Gigi-Valentin Ștefan a bifat doar un teren moștenit în Călărași și un apartament cumpărat în Constanța. Însă, în urmă cu patru ani, în documentul similar de atunci, apărea și un teren de 10 hectare în Chilia Veche, județul Tulcea. Transferat, ulterior, pe numele soției.

Tot pe nevastă figurează, începând de anul trecut, o casă de 1000 de metri pătrați construită chiar în buza lacului Siutghiol, pe strada Ametistului din Constanța, unde procurorul a locuit efectiv până recent. Terenul de sub această casă, nemenționată în declarațiile de avere, este unul dintre acele două loturi-problemă.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up