sâmbătă, 6 martie, 2021
4.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Cătălin Voicu, patronul lui Șerban Nicolae, pe când senatorul era un biet...

Cătălin Voicu, patronul lui Șerban Nicolae, pe când senatorul era un biet șofer, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Cătălin Voicu, patronul lui Șerban Nicolae, pe când senatorul era un biet șofer, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Cătălin Voicu, unul dintre foștii grei ai PSD și fost patron al senatorului Șerban Nicolae, a primit astăzi o veste proastă: a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar decizia este definitivă.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat la şapte ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte.

Decizia luată de instanţă este definitivă.

Surprinzător însă, fostul pesedist nu va merge la închisoare. Judecătorii au decis că va rămâne cu eliberarea condiționată primită în altă condamnare definitivă pe care a încasat-o în 2012.

Cătălin Voicu a devenit, după Revoluţie, ofiţer al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi a fost avansat în grad şi decorat de două ori de Ion Iliescu. Ajuns general SPP, Voicu a fost detaşat la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), fiind consilierul pe probleme de siguranţă naţională al lui Ion Iliescu în perioada mandatului prezidenţial 2000 – 2004. În 2004, Cătălin Voicu a fost ales deputat pe listele PSD Bacău, el fiind şi un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, iar în 2008 a câştigat un mandat de senator PSD.

Dosarul lui Voicu

„În perioada 2004 – 2005, Nicolae Coroiu, în calitatea sa de director general al SC ELECTRICA SA a dispus funcţionarilor din subordine achiziţionarea de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 lei (fără TVA) de la SC TECH SAFETY SA, la un preţ supraevaluat şi cu încălcarea prevederile OUG 60/2001, în condiţiile în care aceste achiziţii nu erau necesare.

Echipamentele au fost achiziţionate fără derularea vreunei proceduri de achiziţie publică, prin încredinţare directă şi fără nicio negociere, preţul fiind stabilit potrivit propriilor interese ale furnizorului, acesta fiind mult supraevaluat, arată DNA.

Produsele au fost livrate de S.C. TECH SAFETY S.A. în aceeaşi perioadă, incheindu-se 77 de contracte şi emiţându-se facturile care au fost achitate, în mod nelegal, în regim de urgenţă.

Citește și: Moțiuniunea de centură

Procurorii mai arată că directorul Coroiu a semnat 48 de ordine de plată către furnizorul S.C. TECH SAFETY S.A., cauzând un prejudiciu SC Servicii Energetice Moldova (ca succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) în valoare de 5.284.892 lei , echivalent cu 1.391.339 euro. Respectiva sumă reprezintă diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de furnizorul TECH SAFETY SA în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA).

La rândul său, Petru Andronache, director comercial al SISE Moldova a acţionat în consecinţă, şi a vizat pentru conformitate 158 de facturi, deşi acestea nu corespundeau în totalitate cu produsele contractate.

Citește și: România deznădejdii noastre

În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Voicu Cătălin, în perioada 2004-2005, uzând de calitatea de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit, în două rânduri, pe lângă funcţionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., pentru că firma S.C. TECH SAFETY S.A. sa fie favorizată în relaţia cu ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., respectiv SISE Moldova (S.C. Servicii Energetice Moldova S.A.), arată procurorii DNA.

În intervenţiile sale directe la directorul general al ELECTRICA S.A., Coroiu Nicolae, şi la directorul economic al ELECTRICA SERV S.A, Voicu le-a solicitat acestora să acorde contracte firmei S.C. TECH SAFETY S.A. pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare (ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate de la acelaşi furnizor.

Aceste intervenţii au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma S.C. TECH SAFETY S.A.

Prin aceste intervenţii, Voicu Cătălin a înlesnit infracţiunea de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova, facilitând producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro.”

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...