sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Ioan, Buda lui Carmen Dan

Ioan, Buda lui Carmen Dan

Ioan, Buda lui Carmen Dan

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Un nou cutremur la vârful Poliției Române! Mai exact, fără prea multe explicații, șeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, numit recent de Carmen Dan, a plecat din funcție, fiind înlocuit, surpriză, de Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră. Reamintim că, în 2015, un ziar central scria despre chestorul Buda, cel care era numit de un subaltern „Regina șpăgilor” și care ajunsese la acea vreme secretar de stat.

Ioan Buda, numit „Regina șpăgilor” după scandalul din vămi

În 2011, Ioan Buda, care era la acea vreme șeful Poliției Române de Frontieră, a fost acuzat de unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moravița, arestat preventiv pentru dare de mită, că ar avea statutul de „regină a șpăgilor” colectate din vămi.

„Se tot vorbeşte că vor să ajungă la regină. Păi sunt două. La vamă regina e Blejnar, iar la Poliţia de Frontieră este chestorul Ioan Buda. Transporturile sumelor către Bucureşti se fac cu maşinile personale ale oamenilor de legătură, pentru că nu mai mergea cu avionul. Au fost dintre noi care au vrut să facă autodenunț şi nu au fost lăsaţi”, scria fostul lucrător din Vama Moravița rutier, într-o scrisoare trimisă din arest.

Citește și: Sevil Shhaideh a belin-o! Fostul vicepremier a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul Belina

Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, poziție din care a coordonat inclusiv activitatea Poliției Române.

Ioan Buda, implicat într-un scandal și în 2017

Reamintim și că Ioan Buda, actualul șef al Poliţiei Române începând de marţi, a fost implicat  în anul 2017 și  în scandalul polițistului pozat în genunchi în faţa șefilor săi. Atunci, informaţiile din spațiul public arătau că şi Buda se afla la masă.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a cerut, în mai 2017, demisia şefului Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, după ce în spațiul public au apărut fotografii în care acesta apare îngenuncheat în faţa unei mese la care stau mai mulţi superiori.

Citește și: O afacere neștiută a fugarului Radu Mazăre: Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor

„Din cercetarea preliminară, a reieșit ca acea fotografie a fost făcută după un eveniment de bilanţ, care a avut loc pe data de 13 februarie 2013. La acel eveniment au participat atât reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă de la acel moment. Acea fotografie nu a fost în contextul unui ritual, ci a reieșit că acel ofițer de poliţie de frontieră nici nu a avut vreo aprobare de la şefi ca să facă un asemenea gest”, a declarat, la acea vreme, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan potrivit mediafax.ro.

Carmen Dan a mai spus că din cercetări nu reiese clar dacă era de faţă şi Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră la acea dată, dar „se pare că ar fi fost prezent la acel eveniment”.

„Este foarte posibil ca fotografia să fi fost făcută pe o filmare, înregistrare pe o cameră video care se afla pe terasa etajului 6. Eu nu am văzut nicio filmare, iar din informaţiile pe care le am în acest moment, datele înregistrate pe filmări se păstrează 30 de zile”, a mai spus ministrul.

La masa în faţa căreia a fost fotografiat acesta stând în genunchi se aflau la acel moment, potrivit informaţiilor din spaţiul public, Gelu Oltean, fost şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI şi şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, dar şi alţi poliţişti. Scena ar fi avut loc la ultimul etaj al sediului central al Poliţiei de Frontieră.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...