joi, 4 martie, 2021
10.7 C
Buzău

Justiție cu cojones! Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, suspendarea executării din Dosarul Referendumului fiind anulată

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Justiție cu cojones! Liviu Dragnea...

Justiție cu cojones! Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, suspendarea executării din Dosarul Referendumului fiind anulată

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentința în dosarul „DGASPC Teleorman”, în care a fost judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia celor trei judecători de la Secţia Penală poate fi atacată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi. A existat şi o opinie separată a unui judecător, care l-a achitat pe Liviu Dragnea atât pentru instigare la abuz în serviciu, cât şi pentru fals intelectual.

În dosar s-au dat următoarele condamnări:

Floarea Alesu – 3 ani și șapte luni și 20 de zile cu executare

Rodica Miloș – 3 ani cu suspendare, cu termen de încercare de 5 ani

Șefu Olguța – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare 5 ani

Ionel Marineci – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Valentina Mirela Marica – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Bombobica Prodana, fostă Dragnea – încetează procesul penal, primește amendă de 1000 de lei

Claudiu Balaban – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Citește și: Deputatul ADRIAN MOCANU a fost dat afară din PMP după ce și-a trădat colegii de partid votând, alături de penalii din PSD, modificările aduse Codului de Procedură Penală

Gheorghe Nicușor – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Anisa Stoica – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Adriana Botorogeanu – 2 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 4 ani

Liviu Nicolae Dragnea – achitare pentru fals intelectual, condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, suspendarea executării din Dosarul Referendumului a fost anulată.

„Cu unanimitate, achită pe inculpatul Dragnea Liviu pentru infracțiunea de fals intelectual sub forma instigării; cu majoritate, pentru abus în serviciu sub forma complicității, condamnă pe inculpatul Dragnea Liviu, la 3 ani și șase luni de închisoare. Anulează condamnarea de 2 ani cu suspendare din 2015 a ICCJ; contopește cele două pedepse și aplică pedeapsa cea mai grea, de 3 ani și șase luni de închisoare” – minuta sentinței.

A existat o opinie separată pentru achitare pentru abuz în serviciu sub forma instigării.


Până acum, pronunțarea sentinței a fost amânată de două ori. La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Citește și: Cum vrea Ionuț Pucheanu, primarul PSD al Galațiului, să distrugă Faleza Dunării, ruinând o expoziție de sculptură în aer liber unică în Europa

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc. Pentru Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată – Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare -, DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minim prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.

Citește și: EXCLUSIV! Partidul cu ciolaci în coadă ori despre cum a făcut Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, un milion de lei din alegerile parlamentare din 2016

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză. Pe latură civilă, DNA apreciază că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus DGASPC Teleorman. Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

De asemenea, apărătorul a solicitat instanţei să aibă în vedere faptul că persoana despre care se pretinde că ar fi instigat-o Liviu Dragnea, respectiv Anisa Niculina Stoica, a precizat că nu a fost determinată în niciun fel să se angajeze şi să efectueze atribuţiile de serviciu în altă parte. Cu privire la declaraţiile inculpatului Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, avocatul a precizat că ele se contrazic, aceasta susţinând de fiecare dată o altă situaţie de fapt.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...