Încă 8 luni de pușcărie pentru Cristinel Bîgiu, fostul șef al CJ Buzău

0

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a primit un plus de 8 luni de detenție, după ce procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bîgiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni la perioada inițială.

În urmă cu câteva luni, Cristinel Bîgiu a cerut magistraților de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupţie.

Una dintre pedepse este de cinci ani şi două luni de detenție, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistrații de la Tribunalul Vrancea luând decizia ca fostul preşedinte al CJ Buzău să aibă de executat 5 ani si 2 luni de închisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv. DNA a depus contestaţie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galaţi.

Citește și: Acrobațiile lui Dragnea între Pilonul II de pensii și suspendarea lui Iohannis

Magistrații gălățeni au admis contestația procurorilor DNA şi au decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni de detenție la sentința inițială de 5 ani si doua luni de închisoare. Astfel, Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, va face încă 8 luni de închisoare. Decizia magistraților de la Curtea de Apel Galaţi este definitivă.

Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al CJ Buzău, a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat

Cristinel Bîgiu a fost judecat şi condamnat la 5 ani şi 2 luni de detenție în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA luând mită pe vremea când era preşedinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de închisoare  într un al doilea dosar de către magistrații de la Curtea de Apel  Bucureşti în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Într-un al treilea dosar în care a fost judecat alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, Cristinel Bîgiu a fost achitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here