vineri, 26 februarie, 2021
13.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Din ciclul „PSD ne vrea proști” / Paul Stănescu, liderul PSD Olt,...

Din ciclul „PSD ne vrea proști” / Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a testat loialitatea pesedistă cu peste 10.000 de mici

Din ciclul „PSD ne vrea proști” / Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a testat loialitatea pesedistă cu peste 10.000 de mici

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Peste 1.500 de oameni, membri de partid şi simpatizanţi PSD, au „semnat condica“ ieri, în zăvoiul de pe malul stâng al Oltului, de la marginea Slatinei. Vicepremierul Paul Stănescu a făcut baie de mulţime, iar pe simpatizanţii ajunşi acolo pe bază de invitaţii i-au trecut apele la coadă la mici şi bere.

Autobuzele închiriate special pentru tradiţionala petrecere cu mici şi bere organizată de PSD Olt, filială al cărei lider este vicepremierul Paul Stănescu, încă din 2009, în pădurea Căcâna de pe malul Oltului, au început să circule de dimineaţă, adunându-i din diferitele puncta ale oraşului pe slătinenii care au primit din vreme invitaţiile în baza cărora, la „locul faptei“, au primit câte patru mici şi un pahar cu bere.

Zăvoiul de la marginea Slatinei s-a umplut de pesedişti

Până la 11,00, ora anunţată iniţial pentru sosirea liderului PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, toţi directorii instituţiilor şi-au făcut apariţia, unii, pesedişti vechi, bucuroşi să-şi arate loialitatea faţă de partid, alţii puţin stingheriţi, simţind nevoia să-şi motiveze prezenţa: „Ei, mai socializăm şi noi, ce să facem!“.

Prezenţa a fost obligatorie şi pentru mulţi dintre angajaţii de rând din instituţii, mai ales cei care  datorează locul de muncă  partidului. Şi-au făcut planul încă de pe drum, destul de lung de la locul până la care s-a permis accesul cu maşina şi până la crângul în care a avut loc petrecerea: „Hai, mă, că nu stăm, dăm şi noi mâna cu ei şi-am plecat!“, a sunat planul, doar că la plecare mai multe perechi de ochi au „scanat“ fiecare dizident. „Gata, aşa repede?!“, au sunat voit dezinteresat întrebările. „Aaa, nu, nu plecăm, ne mai plimbăm şi noi pe-aici!“, a venit răspunsul, urmat, doar pentru colegii de drum, de „al dracu’, ăsta e pus să ne urmărească!“.

„Ce-a făcut Ceauşescu, n-o să mai fie, ăştia a’ furat toată ţara“

Coadă la mici

Cozile la mici şi bere s-au format rapid, cei care au plecat de-acasă fără pălării sau şepci ajungând să constate cât de folositoare le este şapca roşie inscripţionată PSD pe care au primit-o pe drum. Nu s-au îmbulzit, dar s-au ales, pe alocuri, şi cu mici „în sânge“, responsabilii cu grătarul făcând faţă cu greu avalanşei de cereri. „Ha-ha, dacă era cu bani, nu vedeai picior!“, s-a auzit de undeva replica. De altfel, poziţionat chiar la intrarea în crâng, un comerciant de cozonaci ungureşti, singurul care s-a aventurat să vândă ceva acolo, s-a uitat lung după clienţi.

„Ce-a făcut Ceauşescu, n-o să mai fie, ăştia a’ furat toată ţara. Eu, dacă fur o gâină, fac puşcărie cinci ani, ei, că fură miliarde, nu“, s-a răcorit un bărbat, în drumul către un loc la masă.

Membrii familiilor şi-au împărţit sarcinile, unii fiind responsabili cu berea, alţii cu micii, doar-doar vor câştiga timp şi se vor putea retrage într-un colţ umbros să-I savureze. Mesele puse la dispoziţie s-au ocupat rapid, de prin sacoşe făcându-şi apariţia pledurile pregătite de acasă. S-a valorificat şi ultima cutie de carton, în acelaşi scop, iar după mici s-a trecut la joc.

În cele din urmă, cu mai bine de jumătate de oră întârziere, şi-a făcut apariţia şi vicepremierul Paul Stănescu

Prezenţa i-a fost anunţată de pe scenă, la pachet cu mesajul că sunt suficiente rezerve de mici şi bere: „Organizatorii vă asigură că sunt suficiente rezerve de mici şi bere, pentru că, aşa cum ştiţi, anul acesta trebuie să ne distrăm dublu, de 1 Mai, pentru că anul viitor şi anul celălalt nu ne mai întâlnim aici, pentru că, aşa cum ştiţi, legea electorală interzice, intrăm în campanie electorală, vom sărbători atunci prin muncă. Să rămânem cei mai mulţi şi cei mai puternici! La mulţi ani PSD! Să primim cu aplauze cea mai puternică echipă PSD a Olteniei şi chiar a României, condusă de domnul preşedinte al PSD Olt, prim-vicepreşedinte al României, domnul Paul Stănescu“.

 

Simpatizanţii PSD, veseli şi puşi pe joc

Apoi, după ce și-au încheiat turul, fruntaşii PSD s-au putut retrage în spatele scenei, pentru a începe petrecerea care, cel mai probabil, se încheie spre sfârşitul zilei, asta dacă parlamentarii şi şefii CJ Olt nu şi-au propus să participe şi la alte întruniri cu mici şi bere ale simpatizanţilor, organizate în alte câteva localităţi din judeţ.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -