joi, 4 martie, 2021
15 C
Buzău

NOI, LIVIU DRAGNEA

EXPRESS SUD-EST EDITORIAL NOI, LIVIU DRAGNEA

NOI, LIVIU DRAGNEA

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Dacă Liviu Dragnea ar fi venit prin vara lui 2016 să spună pesediștilor că el nu mai vrea să le fie șef, corupția politicienilor români rămânea la fel, era trecută la fel în cartea de istorie. Pentru că între ei se găseau suficenţi de-alde dragnea, chiar fără penalul lor suprem, care să ne ducă țara spre cele mai măreţe împliniri.

Toți visăm clipa când vom scăpa de Liviu Dragnea, uitând însă că vor rămâne, în schimb, alte câteva zeci de mii de dragnea, mai mici, ce-i drept, însă la fel de penali. În fiecare dintre noi există un dragnea mai mititel sau mai mare. În mine există un Liviu Dragnea, în el există un Liviu Dragnea, în femeia de serviciu există Liviu Dragnea, în primarul cutare există Liviu Dragnea, în consilierul nu ştiu cum, trăieşte Liviu Dragnea. În lipsa lui, noi tot duceam România, aşa cum îi plăce să spună, pe cele mai mari salarii pe cap de pesedist. De la vlădică până la opincă, atunci când argumentele, nervii, raţiunea, hoția, batjocura, corupția ne lasă ori ne iau pe rând, din noi iese la suprafaţă, răsare liviu dragnea. Mai mare sau mai mic vă spuneam, după posibilităţile intelectuale ale fiecăruia.

Citește și: Klaus Iohannis a refuzat să promulge legile justiției: Trimit legile justiției la CCR și sesizez Comisia de la Veneția. CCR să nu se grăbească

Pesedismul a avut răgazul şi fariseismul politicianist românesc de partea lui ca să ne trimită la sân nişte drăgnișori mititei pe care i-am luat şi i-am crescut o dată cu noi, o dată cu amărâta asta de țară. Dacă Dragnea ar fi venit prin vara lui 2016 să spună pesediștilor că el nu mai vrea să le fie șef, corupția politicienilor români rămânea la fel, era trecută la fel în cartea de istorie. Pentru că între ei se găseau suficenţi de-alde dragnea, chiar fără penalul lor suprem, care să ne ducă țara spre cele mai măreţe împliniri.

Citește și: Din ciclul „PSD ne vrea proști” / Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a testat loialitatea pesedistă cu peste 10.000 de mici

Nu vă uitaţi pe geam şi spuneţi că afară e cald, iar pe mine m-a luat valul și vă spun poveşti la gura sobei. De mult nu mai avem vreme de basme. Priviţi-vă mai atent, atunci când la serviciu ori acasă daţi cu pumnul în masă ştiind, totuşi, că nu aveţi dreptate, atunci când vreţi să fiţi stăpân peste ce n-aţi reuşit până acum să fiţi, când ne uităm urât la capra vecinului, când punem la cale cu prietenii câte-o mică învârteală în care să investim puțin, chiar deloc, dar din care să ne iasă cât mai mult etc.. În politică, e aproape normal, drăgnișorii au crescut cei mai mari, cei mai frumoşi, dar atâta timp cât şi noi găzduim lighioana suntem la fel de vinovaţi.

Nu-mi cereţi o reţetă pentru a scăpa de dragnea al dumneavoastră, nu deţin mdicamente miraculoase. Boala asta se vindecă după modelul „cui pe cui se scoate”. Dragnea din noi, din fiecare, o să dispară atunci când o să apară un alt Dragnea. Halal vindecare!

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...