Curățenie pe sume imense la Muzeul de Istorie Carol I din Brăila

0

Scandal monstru la Muzeul de Istorie Carol I din Brăila, din cauza unui contract de curăţenie suspect. Pentru opt luni de zile, muzeul plăteşte şase sute de mii de lei unei firme care pune la dispoziţia instituţiei 26 de femei de serviciu.

Conducerea Consiliului Judeţean s-a autosesizat şi a cerut un audit la Muzeul de Istorie Carol I. La rândul său, directorul muzeului spune că acuzaţiile sunt nefondate, pentru că, prin contract, femeile de serviciu sunt şi supraveghetoare şi sunt plătite cu salariul minim pe economie.

Citește și: VRANCEA: Cioban suspect de antrax

Din contractul încheiat de conducerea Muzeului Carol I cu o firmă din Brăila, anul trecut, rezultă că beneficiarul va plăti 75 de mii de lei pe lună pentru servicii de curăţenie. Cele şapte sedii de care se va ocupa prestatorul totalizează peste cinci mii de metri pătraţi, de unde reiese un preţ de 11,3 lei pe metru pătrat.

Citește și: Va încerca PSD suspendarea lui Iohannis odată cu referendumul pentru familia tradițională?

Conducerea Muzeului este revoltată cu atât mai mult cu cât fondurile editurii muzeului ai fost reduse, tocmai în urma acestui scandal. Experţii spun că, deşi suma plătită pare mare, dacă sunt scăzute materialele sanitare, pe care tot prestatorul trabuie să le cumpere, nu mai rămâne cine ştie ce profit.

Muzeul de Istorie Carol I este unul dintre cele mai prestigioase din ţară, are editura proprie şi administrează casele memoriale Perpessicius, Panait Istrati şi Fănuş Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here