luni, 1 martie, 2021
5.7 C
Buzău

Luciana Boboc, fosta directoare de la CJAS Brăila, a fost pusă sub control judiciar

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Luciana Boboc, fosta directoare de la CJAS Brăila, a fost pusă sub...

Luciana Boboc, fosta directoare de la CJAS Brăila, a fost pusă sub control judiciar

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

O reţea infracţională, pusă la cale de Luciana Boboc, fosta directoare a Casei de Asigurări de Sănătate din Brăila în 2011, ar fi prejudiciat statul roman cu aproape patru milioane de lei.

Din gruparea condusă de Luciana Boboc făceau parte – spun procurorii – şeful secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean, alţi medici specialişti şi de familie, dar şi angajaţii unei reţele de farmacii deschise de interlopul brăilean Titi Sgârcitu. Prin proceduri bine puse la punct, au fost decontate ilegal sute de reţete eliberate în fals, pentru medicamente oncologice.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut marți două percheziţii în Brăila, pentru a proba activitatea infracţională a Lucianei Boboc, fosta directoare a Casei de Sănătate, faţă de care a fost începută urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi instigare la fraudă informatică, uz de fals şi fals intelectual – toate în formă continuată. Deocamdată, împotriva ei a fost luată măsură controlului judiciar.

Citește și: MISTER în jurul morții lui Florin Despescu, fratele fostului șef al Poliției Române

Anchetatorii spun că, începând din 2011 prin farmaciile familiei Sgârcitu, Luciana Boboc ar fi decontat ilegal, prin Casa de Sănătate din Brăila, sume importante de bani simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie.

Este vorba despre reţete pentru persoane care figurau ca fiind bolnave de cancer, deşi nu sufereau de această boală. Ancheta a început încă din 2015 şi i-a vizat, alături de Luciana Boboc, pe şeful secţiei de Oncologie, care ocupă şi acum această funcţie în Spitalul Judeţean din Brăila, alţi medici specialişti şi de familie, farmacişti şi angajaţi ai Caselor de Sănătate din Brăila şi Constantă. Deşi s-a vorbit despre un prejudiciu total de nouă milioane de lei, până în acest moment, niciunul dintre cei implicaţi nu a fost condamnat.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.