duminică, 28 februarie, 2021
8.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Cum să prostești un popor. Dragnea a găsit vinovații pentru inflaţia care...

Cum să prostești un popor. Dragnea a găsit vinovații pentru inflaţia care macină veniturile românilor!

Cum să prostești un popor. Dragnea a găsit vinovații pentru inflaţia care macină veniturile românilor!

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Liviu Dragnea a găsit însă un vinovat pentru inflaţia care a atins în ultima vreme niveluri record în România, ceea ce afectează simţitor puterea de cumpărare a românilor. Astfel, potrivit liderului PSD, creşterea inflaţiei este generată de „aceste companii cu capital străin” care au majorat preţurile când au observat că s-au mărit „veniturile românilor”, relatează Hotnews.

„Am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc, au zis hai să mărim şi noi preţurile”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

Aceasta nu este prima oară când Liviu Dragnea şi alţi lideri ai PSD atacă firmele cu capital străin, un obişnuit al acestor declaraţii fiind fostul premier Mihai Tudose, care a acuzat în mod repetat băncile de cosmetizarea bilanţurilor pentru a nu plăti impozite către statul român.

De asemenea, liderul PSD a mai vorbit şi despre „zvonuri” potrivit cărora „şi în alte zone se lucrează la fel, la asigurări, la bănci. „Importatorii ce au zis, hai să creştem şi noi preţurile, dacă guvernul a crescut preţurile, cea mai mare parte hai să o luăm noi”, a spus acesta.

Citește și: Senatorul Dorin Bădulescu, inițiator al unei legi pentru nevoiașii care nu-şi permit să angajeze un avocat. Cine şi în ce condiţii va putea beneficia

Nu în ultimul rând, în condiţiile în care Opoziţia a explicat în repetate rânduri că inflaţia este generată de politica dezastruoasă a PSD care a mizat pe creştere economică bazată pe consum, Dragnea a susţinut că „sub nicio formă” inflaţia nu provine din politicile de creştere a salariilor implementate de PSD şi a folosit ocazia pentru a ataca din nou politica Băncii Naţionale a României de ţintire a inflaţiei.

„Legat de modul în care nu colaborează BNR cu guvernul, BNR e proprietatea României, trebuie să lucreze în beneficiul României, ar trebui să lucreze pentru diminuarea inflaţiei, nu să ascultăm mereu cum oameni de la BNR fac tot felul de previziuni publice care produc deservicii României”, a declarat Dragnea, înainte de a adăuga, legat de politica băncii centrale: „Eu nu mai sunt copil să cred în coincidenţe”.

Citește și: PSD a pus ochii și pe bruma de bani care vine din diaspora!

Nu în ultimul rând, liderul PSD a susţinut că majorarea inflaţiei, la 5% în martie, a fost provocată şi de liberalizarea preţurilor la energie, „cerută de FMI şi UE”, „de unele politici de cartel, făcute de unii operatori economici cu capital străin”, de „creşterea barilului de petrol cu 33%” şi de majorarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare importate”.

„Şi eu încerc să înţeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acţiuni de la BNR, unele declaraţii ale preşedintelui, ale liderilor din opoziţie, ştiri false. Poate cineva undeva e nervos că România chiar începe să-şi folosească potenţialul propriu în propriul interes”, a mai spus Dragnea.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -