joi, 25 februarie, 2021
15.9 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Datele pe care le au Facebook și Google despre voi! Aveți toate...

  Datele pe care le au Facebook și Google despre voi! Aveți toate linkurile utile aici

  Datele pe care le au Facebook și Google despre voi! Aveți toate linkurile utile aici

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Vrei să vă speriați? Vă voi arăta cât de multă informație like-urile de pe Facebook și Google arhivează despre voi fără ca voi să realizați asta, scrie consultantul și dezvoltatorul web Dylan Curran, în publicația britanică The Guardian. 

  Iar domnul Curran prezintă punct cu punct toate informațiile pe care Facebook și Google le dețin despre el. Și voi puteți să vedeți toate informațiile pe care cele două entități le dețin despre voi, dând click pe linkurile de mai jos. Ca să-l cităm din nou pe expertul britanic, vă veți speria! Sau mai rău, vă veți îngrozi!

  Google știe unde ai fost

  Google stochează locația (de fiecare dată când pornești telefonul). Poți vedea o cronologie a locurilor în care ai fost deja din prima zi în care ai început să utilizezi Google pe telefon.

  Dă click pe acest link pentru a vedea propriile date: google.com/maps/timeline? …

  Google știe tot ceea ce ai căutat vreodată – și ai șters

  Google stochează istoricul căutărilor pe toate dispozitivele tale. Asta înseamnă că și dacă ai șters istoricul căutărilor de pe calculator și istoricul de pe un device, e posibil ca acesta să fie salvat pe alte device-uri.

  Dă click pe acest link pentru a vedea propriile date: myactivity.google.com/myactivity

  Google are un profil de publicitate al vostru

  Google creează un profil publicitar pe baza informațiilor, inclusiv locația, sexul, vârsta, hobby-uri, cariera, interesele, starea civilă, este posibil despre greutatea voastră și despre venitul pe care îl aveți.

  Dă click pe acest link pentru a  vedea datele despre tine: google.com/settings/ads/

  Google cunoaște toate aplicațiile pe care le utilizezi

  Google stochează informații despre fiecare aplicație și extensie pe care o utilizezi. Google știe cât de des le folosești, unde le folosești și cu cine le folosești pentru a interacționa. Asta înseamnă că Google știe cu cine vorbești cu Facebook, din ce țări vorbești, la ce oră te culci.

  Dă click pe acest link pentru a vedea propriile date: security.google.com/settings/secur ...

  Google are tot istoricul tău de pe YouTube

  Google stochează toate istoricul tău de pe YouTube, dacă ești un conservator, dacă ești progresist, dacă ești evreu, creștin sau musulman, dacă ești depresiv sau suicidal, dacă ești anorexic …

  Dați click pe acest link pentru a vedea propriile date: youtube.com/feed/history/s …

  Datele pe care Google le au despre voi pot umple milioane de documente Word

  Google oferă o opțiune de descărcare a tuturor datelor din magazine despre voi. Am cerut să-l descarc și fișierul este de 5,5 GB mare, ceea ce reprezintă aproximativ 3.000 de documente Word.

  Ai obținut acces la contul de Google al cuiva? Perfect, ai un jurnal despre tot ce a făcut persoana asta!

  Citește și: Medicii anesteziști de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au protestat, luni, împotriva Anexei 10 din legea 153/2017

  Acest link include marcajele, e-mailurile, persoanele de contact, fișierele Google Drive, toate informațiile de mai sus, videoclipurile YouTube, fotografiile pe care le-ai făcut pe telefonul tău, produsele pe care le-ai cumpărat Google …

  Au totodată datele din calendarul tău, sesiunile Hangout Google, istoricul locațiilor tale, muzica pe care o asculți, cărțile Google pe care le-ai achiziționat, grupurile Google în care te afli, site-urile pe care le-ai creat, deținut, paginile pe care le-ai împărtășit, câți pași mergi într-o zi …

  Dă clikc pe acest link pentru a vedea propriile date: google.com/takeout

  Facebook are și el nenumărate informații despre tine

  Facebook oferă o opțiune similară pentru a vă descărca toate informațiile. A expertului britanic a fost de aproximativ 600MB, ceea ce reprezintă aproximativ 400.000 de documente Word.

  Aceasta include toate mesajele pe care le-ai trimis sau le-ai primit, toate fișierele pe care le-ai primit sau le-ai trimis, toate contactele din telefon și toate mesajele audio pe care le-ai trimis sau le-ai primit.

  Dați clic aici pentru a vedea datele:https://www.facebook.com/help/131112897028467

  Facebook stochează totul, de la stickere la datele de conectare

  Facebook stochează, de asemenea, ceea ce crede că ar putea fi interesant în baza lucrurilor pe care le-ai plăcut și despre care vorbesc prietenii tăi.

  Oarecum inutil, ei stochează, de asemenea, toate stickerele pe care le-ai trimis vreodată pe Facebook.

  De asemenea, stochează date despre fiecare dată când te conectezi la Facebook, de unde te-ai conectat, la ce oră și de pe ce dispozitiv.

  Și stochează toate aplicațiile pe care le-ai conectat vreodată la contul tău Facebook, așa că pot ghici dacă ești interesat de politică și de designul web, dacă ai fost singur între datele de X și Y odată cu instalarea contului de Tinder și când ți-ai luat un telefon nou.

  Pot accesa camera web și microfonul

  Datele tale colectează unde te afli, atunci când le folosești, când le folosești, când accesezi camera web și microfonul în orice moment, contactele, e-mailurile, calendarul, istoricul apelurilor, mesajele pe care le descarci, fișierele descărcate, jocurile pe care le joci, muzica,  istoricul tău, chiar și posturile de radio pe care le asculți.

  Google primește date despre orice

  Documentul Google Takeout cu informațiile tale îți oferă și o defalcare a tuturor modurilor diferite în care ei îți obțin informațiile.

  Google știe la ce evenimente ai participat și când.

  Google păstrează în continuare informații pe care crezi că le-ai șters

  În contul de Drive-ul de la Google, sunt incluse fișierele pe care le-ai șters în mod explicit, orice, de la un CV la un draft de proiect. Orice.

  Istoricul căutării, chiar și imaginile pe care le-ai accesat. Căutările pe Pirate Bay, spre exemplu.

  Google vă poate cunoaște rutina antrenamentului fizic

  Google Fit dvs arată toți pașii pe care i-ați făcut vreodată, ori de câte ori ai plecat undeva.

  Și au fotografii de ani de zile: Google are toate fotografiile pe care le-ai făcut cu telefonul tău, an de an, cu toate metadatele despre când și unde le-ai făcut.

  Google are toate e-mailurile pe care le-ați trimis vreodată: Fiecare e-mail pe care l-ai trimis vreodată, ți-a fost trimis, inclusiv pe cele pe care le-ai șters sau le-ai marcat ca spam.

  Și sunt mai sunt multe

  În primul rând, fiecare Google Ad pe care l-ai văzut sau ai făcut click, fiecare aplicație pe care ai deschis-o și când ai făcut-o, fiecare site pe care l-ai vizitat și la ce oră, fiecare aplicație pe care ai instalat-o sau căutat-o vreodată.

  Au fiecare imagine pe care ai căutat-o și ai salvat-o, fiecare locație pe care ai căutat-o vreodată sau ai făcut click, fiecare articol de știri pe care l-ai căutat vreodată sau l-ai citit și fiecare căutare Google pe care ai făcut-o. Și apoi, în cele din urmă, toate videoclipurile pe YouTube pe care le-ai căutat sau le-ai văzut vreodată.

  Aceste informații au milioane de utilizări nefaste. Spui că nu ești terorist. Atunci cum de ai căutat Isis? Lucrezi la Google și ești suspicios pe soția dvs.? Perfect, cauți în locația ei în istoricul de căutare din ultimii 10 ani. Ai acces la contul de Google al cuiva? Perfect, ai un jurnal cronologic a tot ceea a făcut în ultimii 10 ani, mai scrie expertul pentru The Guardian.

  Concluzia este înfiorătoare

  „Acesta este unul dintre cele mai nebunești lucruri despre epoca modernă. N-am lăsa niciodată guvernul sau camerele să pună aparate de fotografiat / microfoane în casele noastre sau pe dispozitivele de urmărire a locației. Dar tocmai le-am luat-o înainte și am făcut-o singuri pentru că – la dracu cu asta! – voiam să văd videoclipuri cu câini simpatici”, conchide expertul de la The Guardian. 

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -