luni, 1 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Dunărea s-a supărat la Galați! A inundat deja câteva zone de pe Faleza Inferioară

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Dunărea s-a supărat la Galați! A inundat deja câteva zone de pe...

Dunărea s-a supărat la Galați! A inundat deja câteva zone de pe Faleza Inferioară

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Dunărea a depășit, marți, un nivel de 580 de cm, cu 7 cm mai mult decât luni şi cu 20 de cm peste cota de atenţie. Apa a invadat câteva porţiuni de pe Faleza Inferioară, locul preferat de promenadă al gălăţenilor. ISU Galați a făcut verificări la agenții economici în privinţa respectării planurilor de intervenție în caz de inundație şi monitorizeză situaţia de pe Dunăre şi principali afluenţi.

Dunărea a ajuns la Galaţi la un nivel de 580 de cm, în creştere cu 7 cm faţă de ziua luni şi cu 20 de cm peste cota de atenţie care a fost atinsă duminică, potrivit datelor Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi. Astfel, deja apa a invadat unele zone de pe Faleza Inferioară, locul promenadă preferat de majoritatea localnicilor. Astfel, mai ales atunci când se formează valuri mai mari, unele zone ale pistei pentru biciclete din apropierea malului Dunării sunt acoperite de apă. În plus, câteva terase şi unele sculpturi metalice situate chiar pe malul Dunării au fost acoperite de apă.

Citește și: PSD ne-a adus în pragul celui mai mare deficit bugetar de la criză încoace

ISU Galați a efectuat verificări la agenții economici riverani şi la operatorii portuari în privinţa respectării planurilor de intervenţie în caz de inundaţii.

„S-au făcut verificări privind punerea în aplicarea a planurilor de intervenţie în caz de inundaţii la agenţii economici riverani şi operatorii portuari, inclusiv în ceea ce priveşte dotarea cu saci cu nisip. Nu s-au constatat probleme. În continuare monitorizăm situaţia de pe Dunăre şi de pe afluenţi din zona de competenţă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. El a precizat că Faleza Inferioară a Dunării este considerată zonă inundabilă şi din acest motiv este neprotejată.

Cota de inundaţii pe Dunăre la Galaţi este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.

Duminică, Dunărea depășise cota de atenţie cu trei centimetri, ajungând la un nivel de 563 de centimetri, în condiţiile în care fluviul are un debit aproape dublu faţă de media multianuală a lunii martie.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.