sâmbătă, 6 martie, 2021
2.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea Câţi bani va primi drept despăgubiri Vasile Novac, vrânceanul care și-a câștigat...

Câţi bani va primi drept despăgubiri Vasile Novac, vrânceanul care și-a câștigat la CEDO dreptatea pe care nu a putut să o câștige în România

Câţi bani va primi drept despăgubiri Vasile Novac, vrânceanul care și-a câștigat la CEDO dreptatea pe care nu a putut să o câștige în România

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Vasile Novac, un vrâncean curajos, s-a judecat cu Consiliul Judeţean Vrancea, care  i-a luat licența de transport şi i-a acordat-o altei firme. Vrânceanul va fi despăgubit cu aproape 4.000 de euro.

Vasile Novac, patronul firmei Vastrans SRL Focşani, care a avut un conflict cu Consiliul Judeţean Vrancea după ce i s-a refuzat dreptul de a i se acorda licenţe de transport călători pe traseul Focşani-Vâlcele-Câmpineanca, a obţinut în această speţă o victorie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În anul 2013, Vasile Novac a acţionat în judecată CJ Vrancea şi Autoritatea Rutieră Română, pentru neacordarea unei licenţe de transport pe care Vastrans opera de mai mult timp.

Citește și: Dunărea s-a supărat la Galați! A inundat deja câteva zone de pe Faleza Inferioară

Novac a câştigat procesul pe fond şi a cerut strămutarea apelului de la Galaţi la Curtea de Apel Constanţa, care a dat câștig de cauză operatorului de transport, obligând astfel Consiliul Judeţean Vrancea să-l repună în drepturi, lucru care nu s-a întâmplat. După o cerere de revizuire în instanţă, judecătorii au dat într-un final câștig de cauză Consiliului Judeţean Vrancea.

Vasile Novac a reclamat la CEDO faptul că nu a avut parte de un proces echitabil, prin faptul că societatea sa nu a fost reprezentată în procedura de apel după ce procedura aleasă de judecători pentru comunicare a fost doar cea de citare prin afișare.

Prin urmare, în luna februarie a.c., CEDO i-a dat câștig de cauză, urmând ca procesul din România să se rejudece. Vasile Novac a cerut şi daune de 10.000 de euro, dar judecătorii CEDO au hotărât să-i acorde o sumă mai mică.

“Curtea acordă fiecărui reclamant, cu titlu de prejudiciu moral, 3.600 de euro, plus orice impozit care poate fi imputat acestei sume”, se arată în decizia judecătorilor europeni care au avut pe rol mai multe spețe.

De asemenea, vrânceanul a mai primit şi 218 euro drept compensație.

Practic, procesul se va relua, dar Vasile Novac spune că nu-l mai interesează obţinerea licențelor de transport, întrucât este conştient că i se vor pune bețe în roată.

Citește și: Un labagiu în Parlamentul României! Senatorul PSD Viorel Arcaş a fost surprins, în timpul şedinţei solemne de marţi din Parlament, uitându-se la filmuleţe sexi

Reamintim că, în această speţă, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, dar şi vicepreședintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Dragoş Bârlădeanu, cât şi fostul prefect  Nicuşor Halici au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu pentru că au refuzat să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Aceştia au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, dar la scurt timp dosarul a fost clasat.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...