joi, 25 februarie, 2021
15.9 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment O echipă de profesori din Galaţi a realizat un parizer complet sănătos

  O echipă de profesori din Galaţi a realizat un parizer complet sănătos

  O echipă de profesori din Galaţi a realizat un parizer complet sănătos

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  O echipă de profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați revoluționează industria preparatelor din carne, reușind să realizeze un parizer complet sănătos, lipsit de substanțe cu potențial cancerigen.

  Ei au reușit să obțină un parizer complet sănătos, din care au eliminat complet azotitul de sodiu, cel care dă culoarea roșiatică și ajută la conservarea mezelurilor, dar despre care studiile recente au arătat că în cantități mari ar avea potențial cancerigen. În locul lui au adăugat un praf de cătină, mult mai sănătos și la îndemâna oricui. Produsul este în curs de brevetare și a obținut deja medalia de aur la Salonul Internațional al Cercetării, desfășurat la Cluj.

  Cercetătorii din toată lumea încearcă de multă vreme să reducă adaosul de azotit de sodiu din alimente, un conservant care dă cărnii culoarea roşu aprins. Limita admisă în Uniunea Europeană este de 10 miligrame la sută de grame de produs, iar în România pragul tolerat a fost coborât la 7 miligrame.

  Citește și: Salarii nesimțite la CJ Brăila

  Specialiştii spun că, în cantităţi mari, acest conservant are potenţial cancerigen şi produce reacţii alergice, dureri de cap, tulburări respiratorii, ameţeală, hiperactivitate şi hipertensiune.

  Cercetătorii din Galaţi au reuşit să înlocuiască această substanţă cu șrot de cătină, adică sub-produsul rămas după extragerea uleiurilor esenţiale din planta de catina.

  Conform cercetătorilor, noul conservant nu ar trebui să influenţeze preţul produsului

  Toată lumea ştie că, în primul rând, cumpărăm cu ochii. Produsele conservate cu azotit sunt mai atractive şi dau senzaţia de prospeţime. Cele în care s-a folosit șrotul de cătină au o culoare mai închisă, galben pământiu.

  Specialiştii au ajuns însă la concluzia că înlocuind tocmai coloranţii care fac primul parizer să arate aşa vor obţine, din şrot de catină, un produs mult mai sănătos. Iar la gust este la fel de bun ca un parizer obişnuit.

  Produsul a fost prezentat în premieră la Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii de la Cluj şi medaliat cu aur. Cercetătorii spun că înlocuirea azotitului de sodiu cu noul conservant nu ar trebui să influenţeze preţul produsului. Câţiva operatori din industria cărnii au contactat deja conducerea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, pentru această descoperire.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  1. Arata pamantiu, de parca bruma de carne din el estedja putrezita.Este mascat de un ardei foarte rosu care arata si mai bine cat de cenusiu este. Nu vrem sa mancam resturile voastre.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -