Mirela Furtună, liderul PSD al Regiunii de Sud-Est, și-a văzut visul cu… lovelele lui Teodorescu, baronul Deltei. Este deputat, are un copil din flori și zeci de mii de euro în conturi

Mirela Furtună

Conform unui eseu trimis pentru obţinerea unei burse (foto jos), Mirela Furtună îşi dorea de mică să devină parlamentar, apoi europarlamentar. Iată că primul pas l-a reuşit. Depulata, scuzați, deputata Mirela Furtună este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Facultăților de Litere şi Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Tot la Constanţa a urmat şi un master în cadrul Facultății de Istorie şi Ştiinţe Politice. Un al doilea master, pe relaţii internaţionale, l-a urmat la Institutul Diplomatic Român.

La Congresul PSD din 10 martie au fost aleşi cei 16 vicepreședinți regionali ai partidului. Regiunea Sud-Est este reprezentată în Biroul Permanent Naţional de Marian Oprişan, de la PSD Vrancea, şi Mirela Furtună, de la PSD Tulcea. Cu toate că, oficial, cei doi vicepreședinți nu şi-au împărţit „influenţa“ în rândul filialelor din regiune, respectiv Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, surse din cadrul PSD susţin că vicepreşedinte responsabil de filială va fi tulceanca Mirela Furtună.

Amantlâc de Deltă cu… deputăție

Prezenţa Mirelei de la Tulcea pe poziţia a zecea pe lista de deputaţi ai PSD Bucureşti, în 2016, a stârnit rumoare printre membrii cu state vechi de plată din partid. Inițial, tânăra PSD-istă fusese validată pentru o candidatură la Tulcea, dar, pe ultima sută de metri, a fost trimisă la Bucureşti. Nu întâmplător, însă, actualul ministru al Finanţelor Eugen Orlando Teodorovici apare pe poziţia întâi pe listele de senatori a organizaţiei PSD Tulcea.

Protectorul Mirelei Furtună este baronul PSD de Tulcea, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Surse de presă din Tulcea vorbesc despre influenţa pe care Mirela Furtună o are în deciziile Consiliului Judeţean Tulcea. Teodorescu i-a ghidat cariera tinerei Mirela Furtună prin funcţiile de preşedinte a organizaţiei de tineret a PSD Tulcea, consilier la Camera Deputaţilor, consilier al preşedintelui CJ Tulcea (adică a lui Teodorescu) sau director în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitare ITI – Delta Dunării (controlată de CJ Tulcea).

Citește și: Săptămâna şi… caricatura! Azi: Horia Teodorescu, Baronul Peștilor sau 1 miliard de euro pentru famiglia mea

Între Teodorescu şi ministrul Teodorovici există o legătură puternică, cimentată de aprobarea, pe când acesta era ministrul Fondurilor Europene, unui proiect european de investiţii în Delta Dunării estimat la suma exorbitantă de 1, 1 miliarde de euro. Banii europeni urmează a fi cheltuiți prin intermediul asociației ITI – Delta Dunării, controlată de baronul Teodorescu. Proiectul-mamut vizează dezvoltarea infrastructurii din Delta.

Cu un copil „din flori”

Mirela Furtună este necăsătorită, dar are un copil pentru care primeşte o alocație de la stat în valoare de 798 de lei. Oficial, deputata PSD nu a făcut cunoscut numele tatălui copilului. Averea domnișoarei Furtună este cu adevărat impresionantă şi a fost acumulată în doar trei ani, începând cu anul 2013, odată cu naşterea copilului. Deşi a lucrat în ultimii ani doar pentru instituţii publice, Mirela Furtună deţine o vilă impresionantă de 200 de mp în cartierul nou Varianta din Tulcea, achiziționată în 2015. Anterior, în 2013, protejata baronului Teodorescu a cumpărat un apartament de 119 mp în Bucureşti. Conturile Mirelei Furtună au fost încărcate cu sume în euro, lei şi dolari, care, adunate la un loc, arată că viitoarea deputata deţine circa 80 de mii de euro. La capitolul «Maşini», tulceanca conduce un Land Rover de lux.

Citește și: Despre cum vrea Tăriceanu să-l Pieleanu pe Dragnea ori de ce “crește”, în sondaje fantomă, ca Pinocchio, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu

Sursele averii protejatei baronului Teodorescu rămân neclare. Oficial, ea câștigă puţin peste 15 mii de euro pe an de la agenția de dezvoltare ITI Delta Dunării şi de la Camera Deputaţilor. Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că, în timp ce ocupa funcţia de consilier a baronului de Tulcea, Mirela Furtună a încheiat un contract de 70 de mii de lei cu CJ Tulcea prin intermediul unei firme pe care o deţinea. Instanţa a decis că Mirela Furtună s-a aflat în stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, a fost propulsată pe un loc eligibil de deputat. Interesant este că toate societăţile la care viitoarea deputată de Bucureşti a avut participații sunt radiate sau se află în lichidare

PS.: în imaginea de mai jos, puteți vedea un text pe care Mirela Furtună l-a scris ca să se înscrie pentru o bursă în Germania.

Fără comentarii…

1 Comment

  • vasile Reply

    7 mai 2018 at 10:00

    :))))))) interesant, poate aflam de la tulceni cine o tine pe analfabeta asta pe functii …

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up