vineri, 26 februarie, 2021
19.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Galați: Nivelul Dunării a crescut cu 3 cm peste cota de atenție...

Galați: Nivelul Dunării a crescut cu 3 cm peste cota de atenție și tot crește

Galați: Nivelul Dunării a crescut cu 3 cm peste cota de atenție și tot crește

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Nivelul Dunării a crescut duminică la Galaţi cu trei centimetri peste cota de atenţie, de 560 cm. Fluviul înregistrează un debit de aproximativ 11.100 mc/s, aproape dublu faţă de media multianuală a lunii martie.

Cu nivelul Dunării crescut cu trei centrimetri peste cota de atenție, navigatorii sunt obligaţi să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al fluviului pentru a nu produce valuri, în scopul protejării malurilor şi a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Dunărea a ajuns duminică la Galaţi la cota de 563 de cm, cu 3 centimetri peste cota de atenţie, în creştere cu 8 centimetri faţă de sâmbătă, potrivit datelor prezentate de conducerea Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi. Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a precizat că debitul Dunării este de aproximativ 11.100 mc/secundă, în condiţiile în care media multianuală a lunii martie este de circa de 6.700 mc/s.

Citește și: Confesiunile unui politician de dreapta către alegătorii săi. De vorbă cu senatorul Dorin Bădulescu

Totodată, autorităţile au transmis pe 22 martie un aviz către navigatori prin care aceştia sunt obligaţi să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al Dunării pentru a nu produce valuri. „Noi am dat un aviz în 22 martie, am anunţat debitul şi nivelul crescut al Dunării. Astfel, navigatorii nu trebuie să navigheze cu viteză astfel încât să nu producă valuri şi efect de sucţiune, să-şi întărească legăturile când sunt în staţionare şi să asigure serviciul de gardă la bordul navelor, în timp ce gurile de scurgere în Dunăre a apei pluviale de la Dana 16 au fost obturate cu cepuri din lemn pentru ca apa fluviului să nu refuleze pe uscat”, a explicat Dorian Dumitru.

Cota de inundaţii pe Dunăre la Galaţi este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -