Cum explică Nicolae Manolescu calitatea îndoielnică a literaturii române actuale

Nicolae Manolescu

Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, și-a prezentat noile idei și proiecte menite să-l mențină în funcția pe care o deține de la începutul anilor 2000.

Contracandidații lui Nicolae Manolescu sunt scriitorul Dan Lungu, scriitorul Ștefan Mitroi, Simona Vasilache și eseistul Narcis Zărnescu.

Nicolae Manolescu se laudă cu un bilanț pozitiv al mandatelor sale. Reflectarea negativă este doar vina mediei virtuale (sic!). Manolescu vede adevărata problemă în altă parte.

Citește și: Ordinul Steaua României a ajuns la ordinul lui Liviu Dragnea. De ce va trebui să dea socoteală Cristian Preda pentru părerile sale politice

„Cel mai alarmant fenomen din toate constă în rarefierea spiritului critic, care este sita, ciurul, fără de care grâul nu se poate alege de neghină”, susține Nicolae Manolescu.

„Forma letală a absenței spiritului critic, din societate, ca și din artă; un exemplu tragi-comic din societățile actuale, din România cu asupra de măsură. Incapacitatea cronică a cetățenilor de a face alegerile corecte”, mai spune Manolescu într-un interviu publicat de HotNews.ro.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up