duminică, 7 martie, 2021
6.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Buzău: Cinci apartamente au fost distruse în urma unei explozii în zona Spiru...

Buzău: Cinci apartamente au fost distruse în urma unei explozii în zona Spiru Haret

Buzău: Cinci apartamente au fost distruse în urma unei explozii în zona Spiru Haret

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

O explozie devastatoare a avut loc duminică dimineață într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc din zona Spiru Haret din Buzău. Zgomotul asurzitor produs de deflagrație a fost auzit până la poarta Crângului și în multe cartiere ale orașului. Proprietarul apartamentului în care a avut loc nenorocirea a suferit arsuri pe spate dar a ieșit din bloc pe picioarele lui. Cinci oameni au suferit atacuri de panică atunci când și-au văzut casele afectate. Apartamente din 4 blocuri sunt afectate.

Explozia s-a produs la etajul doi al unui bloc cu 16 apartamente situat pe Aleea Insulei, în zona Spiru Haret. Se pare că deflagrația a avut loc în momentul în care proprietarul, un bărbat de 36 de ani care era singur acasă, ar fi intrat în bucătărie și ar fi aprins o țigară. Explozia a fost urmată de un incendiu puternic.

Citește și: Confesiunile unui politician de dreapta către alegătorii săi. De vorbă cu senatorul Dorin Bădulescu

Proprietarul a ieșit pe picioarele lui din apartamentul devastat

Bărbatul a ieșit pe picioarele lui din casă, fiind preluat de echipajul medical sosit de urgență la fața locului și transportat la spital. Omul are arsuri pe spate, dar era conștient când a ieșit din casă. În urma exploziei, geamurile din blocul respectiv s-au spart, însă avarii s-au înregistrat la apartamente din alte trei blocuri aflate în imediata vecinătate. Sunt case cu geamuri sparte, dar și mașini parcate avariate după ce geamuri de la apartamente au căzut peste ele.

Imaginea la fața locului este ca după război. Din apartamentul în care s-a produs explozia au zburat pături, jucării, albume foto ale familiei, care sunt fie pe caldarâm, fie agățate de crengile copacilor. Toți locatarii din blocul în care a avut loc explozia au fost evacuați. Cinci persoane au suferit atacuri de panică. Oamenilor le-a venit rău când au văzut dezastrul lăsat în urmă de deflagrație și de incendiul pe care pompierii încearcă să -l stingă și la această oră. Cei cinci locatari au fost preluați de salvări și duși la spital.

Citește și: Galați: Nivelul Dunării a crescut cu 3 cm peste cota de atenție și tot crește

Zgomotul produs de explozie s-a auzit până la Crâng, la sute de metri distanță, dar și pe alte străzi din zonă. Deocamdată, nu se știe ce a provocat dezastrul, însă poate fi vorba de o acumulare de gaze. Din apartamentul în care a avut loc explozia iese un horn ce pare a fi de la un convector pe gaze.

Un prim bilanț realizat după intervenția pentru stingerea incendiului care a urmat exploziei dintr-un bloc din Aleea Insulei arată că cinci apartamente au fost afectate. Este vorba despre locuința în care s-a produs deflagrația și despre alte 5 de pe aceeași scară. Totodată, sunt geamuri sparte la apartamentele din blocurile vecine. La fața locului a fost solicitat și un expert din partea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a evalua starea blocului, la nivelul structurii de rezistență.

Citește și: Ocolul Tecuciului în 2300 de zile sau de ce nu vrea varianta ocolitoare a Tecuciului ca să-i fie tăiată ”pamblica” de inaugurare

Cât despre proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, acesta va fi, cel mai probabil, transferat la un spital din Capitală. El are arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și a fost intubat.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...