miercuri, 24 aprilie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

3.7 C
Buzău
miercuri, 24 aprilie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • ȘTIRI SUD-EST
  • SPECIAL

Confesiunile unui politician român de dreapta către alegătorii săi. De vorbă cu senatorul Dorin Bădulescu

editorial

Mândria de a fi infractor! Despre cum, până să intre în conflict cu legea, penalul definitiv era un pesedist oarecare, iar acum contribuie decisiv...

Mândria de a fi infractor a devenit, deja, ceva foarte cool în Românica lui Dragnea. Liderul PSD și al Camerei Deputaților, penal definitiv, spune pe toate drumurile că fiecare familie din țărișoara noastră are în cuprinsul ei un dosar penal. Că DNA are grijă mare cu acest lucru! Și, în concepția sa, infractorul este prezentat sub auspicii morale progresiste. Individul, indiferent de faptele comise, condamnat fiind, este om cinstit! Deunăzi,...

M-am văzut de puține ori cu Dorin Bădulescu. Și de fiecare dată, indiferent de întrebările mele, mi-a răspuns inteligent și cult cât încape, liber mereu. Da, liber. Și mereu am vorbit despre România lor și România mea. Una, văzută din birourile parlamentarilor noștri, bogată si prosperă, brăzdată de autostrăzi, cu oameni fericiți, spitale moderne, tineret educat, salarii majorate, pensii pe măsură, iar cealaltă, văzută dinăuntru, aşa cum o ştim noi. Iar noi aşa o ştim, cu zero kilometri de autostradă construiți anul trecut, tot zero acum un an și minus 13 km acum doi ani, când se prăbușise o porțiune recepționată festiv, dar executată în dorul lelii. Partea cu bogăția, prosperitatea, plus oamenii fericiți, n-aș mai comenta-o, întrucât dacă ar fi chiar aşa de mare fericirea din țara asta, n-ar mai fugi oamenii pe rupte spre alte zări, unde poţi nu numai să munceşti și să gândeşti, dar să și vorbeşti despre ce ai gândit.

Așadar, de câte ori îl întâlnesc, vorbesc cu el, Dorin Bădulescu îmi place pentru asta. Că e inteligent și liber mereu Și, iată că din interviul de azi, libertatea asta răzbate fără tăgadă.  Bun, m-am luat cu altele și n-am spus esențialul: Dorin Bădulescu este senator PMP, în Senatul României.

România are nevoie de o politică de dreapta puternică

Express Sud-Est: De ce PMP?

Dorin Bădulescu: În primul rând, pentru că după cum bine se știe, am fost dat afară din PNL Buzău pentru că aveam dreptate. Ori eu nu cred că faptul de a avea dreptate trebuie să te facă să te retragi. Dimpotrivă, trebuie să continui. Nu puteam să spun am văzut destule, m-am săturat, nu mai are nici-un rost, să nu mai aud de partide etc. Nu că aș fi fost eu foarte intoxicat, pentru că cine e foarte intoxicat de boala de partid, nu mai e în stare să se dezintoxice. E atât de gravă boala, încât devine cronică. Politica de partid tâmpește, realmente tâmpește. Sunt oameni care își pierd simțul realității, nu mai sunt în stare să gândească autonom, asta e foarte grav.

Or, eu sunt genul de om cu picioarele bine înfipte în pământ, care nu se dă bătut și continuă cu ce are de spus, de făcut în societatea românească și doar alegătorii pot să mă trimită acasă dacă consideră ei că e cazul. Am ce face, eu am o profesie care mă pasionează. E una dintre cele mai nobile profesii din lume. Mă refer la avocatură, la apărarea oamenilor.

Citește și: DEZVĂLUIRI! „Statul paralel” a fost „moșit” la Antena 3! Cu banii de la TelDrum

Însă cred că e o chestiune de coerență cu mine însumi. Întotdeauna am crezut că România are nevoie de o politică de dreapta puternică, care să ştie să reprezinte în deciziile politice naţionale oamenii de dreapta. Că avem nevoie de o forţă politică de dreapta puternică, care ştie să militeze pentru statul de drept, care este foarte bine definit de Consiliul Europei. Că democraţia românească are nevoie de un partid puternic de dreapta care, indiferent dacă este la guvernare sau este în opoziţie, să ştie să lupte pentru valorile europene.

„Era aşa rău să fi fost şi noi normali?!”

Dorin Bădulescu: Astfel, nici nu mi-am dat seama când am ales PMP. Au tras de mine și o serie de prieteni: „Vino, vino, că oricum în PNL e Blaga, care știi ce face cu intelectualii, ce părere are el despre intelectuali.” Și m-am lăsat convins.

Pentru că eu așa gândesc. Cu PSD-ul şi ai lor, la stânga, și un partid la fel de puternic, la dreapta, în sfârşit politica românească ar fi retrăit fabula: „ştiam cine-i boul, ştiam cine-i vițelul”.

Ca peste tot în lume, acolo unde democraţia are coajă – două partide mari, puternice, cu viziuni doctrinare bine definite, cu oferte electorale limpezi: fie un stat mai implicat, fie unul mai puţin băgăcios; fie o societate puternic asistată, fie una liberală, care practică competiţia cinstită la toate palierele. În jurul lor, sateliți născuți conjunctural, de la verzi, la roşii şi la violeți. Peste toate, o Justiţie cinstită şi nearondată şi o Curte Constituţională profesionistă. Apoi un preşedinte demn, care să reprezinte ţara la extern şi să mențină echilibrul politic la intern.

Era aşa rău să fi fost şi noi normali?! Măcar o dată după atâtea democraţii originale traversate, după atâtea nebunii şi improvizații politice pe care le-am plătit noi, nația, ca nişte abulici, ca nişte hipnotizaţi, fără să ne revoltăm, fără să întrebăm „Ce poftiți, mă, musiu, de ce să muncească unii pe rupte, ca să vă plătească demențele voastre politice; pentru ce să plătim sute de mii de amatori, de analfabeţi, de şmenari, de rătăciți în politică, fără rost?”.

Înghesuiala de la centru sau neasumarea niciunei politici adevărate

Dorin Bădulescu: Nenorocirea e că la noi sunt mai multe partide care s-au recomandat a fi de dreapta, din 90 încoace, și au creat, cel puțin la nivelul reprezentărilor politice, identități care sunt descrise ca fiind de dreapta. S-a vorbit mai degrabă despre identități de centru-dreapta, așa cum în partea cealaltă s-a vorbit despre centru-stânga, pentru că fiecare partid a ținut să introducă vocabula suplimentară “centru”  pentru a evita percepția de partid aflat la extremă. Acesta mi se pare un gest extrem de semnificativ în raport cu publicul. Pe această filieră a discursului public s-a legitimat public ideea că unele partide sunt de stânga sau de dreapta.

Citește și: Unde se mai află PNL Buzău în politica locală? De vorbă cu deputatul liberal Cristinel Romanescu

În al doilea rând, aceleași partide au susținut că nu e important să dezvolte foarte mult ideea, în sensul în care a vorbi prea mult pe această temă înseamnă a ieși dintr-o zonă de interes pentru public. A existat un soi de timiditate, ca să nu spun mai mult, faţă de dezvoltarea unei identități clare, ca şi cum agregarea unei identități coerente i-ar plictisi pe cetățeni. Pe de altă parte nici dinspre societate n-a venit o cerere expresă și insistentă, în sensul în care cetăţenii să spună „nu mai putem dormi şi mânca dacă nu ne daţi o definiție doctrinară foarte puternică”.

Strada și… 

Dorin Bădulescu: Anul trecut și la începutul acestui an au existat răbufniri vizibile a unor puternice dezechilibre ale societăţii româneşti. Lumea a ieşit în stradă. Unii sancționând guvernul, alţii, mai puţin numeroși, manifestându-şi sprijinul necondiționat pentru acesta. Aş tinde să spun că, într-o ţară care-şi aşează democraţia din aproape în aproape, nici măcar nu e ceva anormal.

Voi încerca, însă, să tratez „în modúl” ceea ce se întâmplă în România. Şi, pe cât se poate, doar din punctul de vedere al „lucrătorului” din politica românească. Motivele pentru care scindarea „societăţii civile” (care alta ?!) se face atât de radical, zgomotos, dintr-o direcție şi visceral, sunt, pentru observatorul cât de cât atent, la vedere.

fâsâiala proiectului de țară al liderului PSD, Liviu Dragnea

Dorin Bădulescu: Merită reflecții şi lipsa nuanțelor din mesajele demonstranților. Dar, poate că aşa se întâmplă când aceste mesaje sunt „la comun”, când nu există (şi nu există) nici formatori de opinie, nici lideri, nici culegători-diseminatori de informaţii reale. Se ajunge astfel (nefericit traseu) la concluzia că, de fapt, românul, politician sau cetăţean „simplu” (din stradă sau doar mânuitor de telecomandă), nu ştie ce vrea. Pe politicienii de stânga i-aş pune deoparte întrucât, s-a văzut, în 28 de ani, că nu se pot schimba.

Ne întoarcem la stradă. Nu am auzit nici de o parte, nici de alta, „domnilor, tragem de un buget mic. Ce ar fi să îl mărim? Să învăţăm România să producă mai mult, să obligăm politicienii să lucreze doar pe această temă.” Cu alte cuvinte, un proiect de ţară. Ce facem ca la anul să avem bugetul cu 15% mai generos, ce facem peste 3-5-10-15 ani pentru a dubla, de pildă, intrările de bani în acest buget?

Să socotim resursele şi să vedem pe care mizăm. Nici vorbă de astfel de scheme logice. În esenţă, nimeni nu pare să sesizeze falimentul (pentru noi, cetăţenii). Ba din contră, a sesizat lipsa unui proiect de țară liderul PSD, Liviu Dragnea, care a venit însă, de curând, doar cu fâsâiala unui astfel de proiect.

„Doi mari vinovaţi şi un profitor, al treilea vinovat”

Express Sud-Est: Ar fi avut vreo şansă oamenii inteligenți, integri, care ar fi spus ce nu trebuie să mai facem? Cum credeţi că ar reacționa o parte a demonstranților (şi ştiţi Dvs. care) dacă un lider le-ar spune că poţi vota doar după ce ai pus degetul pe un ecran tactil, în dreptul a trei răspunsuri corecte? Deşi e firesc ca votul să vină din partea cuiva care ştie măcar cât fac 3,5 x 6, cine şi unde a făcut Unirea (Mică) sau care este rolul Parlamentului (întrebările ar fi generate aleatoriu din câteva mii), acest exercițiu – cu finalitate selectarea minților întregi – nu poate fi expus de niciun om politic (sau care ar vrea să intre în politică). Om care, să ne înţelegem, ar fi animat de cele mai bune gânduri faţă de popor. Cum s-a ajuns aici? De unde dragul acesta de „minte-mă frumos”?

Citește și: Resturi de mâncare, gunoaie, ambalaje, dar mai ales niște oameni-gunoaie. Iată ce a rămas după Congresul PSD

Dorin Bădulescu: Păi, sunt doi mari vinovaţi şi un profitor, al treilea vinovat. Primii vinovaţi suntem noi, cei mulţi, cu disprețul generalizat faţă de educaţie, instrucție şi „învățători”. Mai nou, facem apel la valorile tradiționale. O listă cu valorile tradiționale atacate, alterate şi pentru care nu s-a ieşit în stradă, ne-ar pune într-o situaţie sensibilă. Aşadar, ca să fim „moderni”, avem o listă selectivă a valorilor tradiționale. Pe alea învechite le-am dat la spate (sic!). După cum se vede (şi era anticipabil), doar o parte din acestea nu pot susţine societatea în echilibru.

În presa românească, falșii ziariști au reuşit să „îngroape” orice om de bun simţ

Dorin Bădulescu: Al doilea nominalizat este presa. Spun presa şi nu jurnalismul pentru că acesta din urmă a murit. Bine, şi presa ca a patra putere în stat a murit. Sau, dacă e „putere” şi nu poate schimba nimic în bine, ce e de făcut? Dacă nu a reuşit Clubul Român de Presă acum două decenii să reglementeze comportamentul profesional al celor implicaţi în punerea în circulație a informației, poate că legiuitorul ar fi trebuit să o facă. OK, nu eşti jurnalist, îţi baţi joc de „deontologie”, eşti obligat să îţi marchezi emisiunea cu inscripția „Divertisment”.

Aceasta este realitatea. Mulţi români se uită la TV ca la Dumnezeu, neînțelegând diferenţa dintre jurnalism şi emisiune comercială ori de pupincurism politic, dar nici nu ar fi dispuși să asculte explicaţii şi să înţeleagă această diferență. Culmea e că şi jurnalismul de calitate ar putea aduce bani. S-a şi dovedit pe ici, pe colo că se poate. Jurnalismul trebuie să respecte nişte reguli privind sursele, verificarea informației, dreptul la replică ş.a.m.d. În absenţa acestor rigori, falșii ziariști au reuşit să „îngroape” orice om de bun simţ care s-a încumetat, fie şi pentru un termen scurt, să se implice în politică. Culegem roadele.

Din păcate, acest model şi nu cel al jurnalismului a fost adoptat şi în social media care, astfel, s-a transformat dintr-o posibilă armă a celor mulţi, într-o mare bălăcăreală şi unde, să o spunem clar, manipularea este lucrul cel mai ușor de înfăptuit.

Dorin Bădulescu: Oamenii politici sunt expulzați din sistem, înăuntru rămânând doar politicienii

Ei, da şi, cu voia Dvs., ultimul pe lista … vinovaților, EL, politicianul. Uns ca „ales”, el este, de fapt, parte a unui mecanism care trebuie să „producă” şi să protejeze pe toţi cei care sunt deja „înăuntru”. Cei cu convingeri proprii, „revoluționarii”, neînregimentabilii, sunt izolați şi, mai devreme sau mai târziu, extrași din sistem ca o măsea stricată fără să apuce măcar să-şi expună proiectul în politica „mare”. Astfel, oamenii politici sunt expulzați din sistem, înăuntru rămânând doar politicienii. A ieşit pentru cei dintâi cineva în stradă? (Va urma)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

abonează-te gratuit la express sud-est

comentarii recente

topul de azi

Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană pași importanți spre orașul care se visa odată

N-am mai scris despre comuna Berca de cel puțin trei ani. Pe atunci, era doar o biată comună pierdută în hățișurile economiei de piață și ale intereselor meschine de ciordit și de stat. Investițiile o ocoliseră, banii pentru proiectele de dezvoltare se pierdeau indubitabil în buzunarele unor oameni de bine, iar Berca rămânea, spre dezamăgirea localnicilor, o biată comună care, deși odată aspirase la statutul de oraș, abia se...

Cum poate scăpa Liviu Dragnea de închisoare! Avocatul Elenei Udrea explică de ce amânările ICCJ îl vor salva pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea scapă de închisoare dacă CCR se pronunță asupra conflictului sesizat de Florin Iordache, iar Înalta Curte de Casație și Justiție mai amână o dată cauza președintelui PSD. Cel puțin așa susține un avocat foarte cunoscut în România, care a apărat-o și pe Elena Udrea. Cum poate scăpa Liviu Dragnea de închisoare Citește și: Mândria de a fi infractor! Despre cum, până să intre în conflict cu legea, penalul definitiv era un pesedist oarecare, iar...

Baronii Deltei sifonează zeci de milioane de euro de la digurile de apărare din Deltă, cu inundații controlate. Reparate de mântuială, digurile improvizate sunt...

Baronii Deltei au ajuns în topul milionarilor în euro cu banii furați de la digurile de apărare împotriva apelor învolburate ale Dunării. Cârpite de nenumărate ori, unele diguri au înghițit, de-a lungul anilor, zeci de milioane de la buget. Localnicii susțin că reparațiile efectuate de Consiliul Județean Tulcea la diguri au fost făcute de mântuială și de aceea acestea cedează la fiecare inundație. Banii dați de stat, dar și de...

Metoda Erdogan. Dragnea anunță că fiecare gospodărie din Moldova va primi câte 20.000 de lei. Erdogan, la primele lui alegeri în Turcia, a oferit...

Oficial, campania electorală nu a început, dar președintele PSD, Liviu Dragnea, e în turneu prin țară și promite deja pomeni din ce în ce mai costisitoare pentru buget. Citește și: Mitomania lui Liviu Dragnea dăunează grav Sănătății! O problemă de sănătate publică promite că rezolvă o altă problemă de sănătate publică nerezolvată de zeci de ani! Noile promisiuni fanteziste ale lui Dragnea: 20 de centre de radioterapie pentru copii și...

Mândria de a fi infractor! Despre cum, până să intre în conflict cu legea, penalul definitiv era un pesedist oarecare, iar acum contribuie decisiv...

Mândria de a fi infractor a devenit, deja, ceva foarte cool în Românica lui Dragnea. Liderul PSD și al Camerei Deputaților, penal definitiv, spune pe toate drumurile că fiecare familie din țărișoara noastră are în cuprinsul ei un dosar penal. Că DNA are grijă mare cu acest lucru! Și, în concepția sa, infractorul este prezentat sub auspicii morale progresiste. Individul, indiferent de faptele comise, condamnat fiind, este om cinstit! Deunăzi,...

Cristi Misăilă, primarul Focșaniului, scumpește abonamentele pe transport public pentru pensionari și veterani de război. ÎNDRĂZNEȘTE SĂ...

Cristi Misăilă, primarul Focșaniului, va propune, în ședința de azi a Consiliului Local Focșani, scumpirea abonamentelor pe transport public pentru pensionari și veterani de război, scrie realitateadevrancea.net. Citește și: Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană pași importanți spre orașul care se visa odată Astfel, dacă proiectul de hotărâre inițiat de Cristi Misăilă va fi votat, abonamentul de 20 de...

Un vultur pleșuv negru, cea mai mare răpitoare din Europa, dispărută de peste 100 de ani din România, a...

Un vultur pleșuv negru, o pasăre foarte rară în Europa și dispărută din România de ani buni a poposit în gospodăria unui bărbat din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea. Vulturul negru pleșuv este cipat, iar specialiștii au descoperit că aparține unei asociații din Bulgaria. Un vultur pleșuv negru şi-a făcut apariția...

Pavel Petrișor Rădulescu, primarul petrecăreț al comunei Colți, din județul Buzău, luat în colimator de ​​ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu,...

Sătenii și vânătorii dintr-o comună din Buzău, în frunte cu Pavel Petrișor Rădulescu, primarul localității, au batjocorit cadavrul unui urs, motivând că s-au răzbunat pentru pagubele produse de acesta. Ursoaica a atacat gospodăriile din mai multe sate de munte și a ucis zeci de păsări și oi. Pavel Petrișor Rădulescu...

Deși sunt la o aruncătură de băț de Dunăre, Brăila și Galațiul, marile orașe de la Dunăre, nu au...

Deși au Dunărea la o aruncătură de băț, gălățenii și brăilenii nu mai au plaje amenajate, ei putând merge la plajă numai în concediu sau în city-break pe litoral. Pentru gălățeni și brăileni urmează încă un sezon estival în care nu vor avea acces la plaje care să le ofere...

Jaful de la Brăila. Au fost prinși hoții care au furat peste 500.000 de lei dintr-un autovehicul. Cum au...

Doi bărbați, cu vârsta de 45 şi 46 de ani, sunt autorii furtului care cel mai probabil a fost comis la pont, ținând cont că aceștia au acționat în cele câteva minute în care proprietarul mașinii a lipsit de la autovehicul. Suspecții vor fi propuși astăzi la arestare preventivă. Polițiștii...

Mădălina Neculai, o tânără de doar 25 de ani, a ars de vie într-o baracă, iar apoi a fost...

Mădălina Neculai, o tânără de doar 25 de ani, a suferit arsuri deosebit de grave pe tot corpul, după ce baraca în care se afla cu iubitul ei a luat foc! Plimbată între spitale, șansele ei de supraviețuire au devenit minime! Tanti Pintea, mai ești mătăluță ministrul Sănătății? Neică...

Deputații liberali George Șișcu și Vasile Gudu, victime ale unui accident de circulație, ieri, lângă aeroportul Mihail Kogălniceanu din...

Echipaje medicale de pe cinci ambulanțe, pompieri și polițiști s-au deplasat la Mihail Kogălniceanu, pe DN2A, în apropierea aeroportului, unde a avut loc un accident în care au fost implicate un autobuz de transport persoane și un autoturism. Cinci victime ar fi fost rănite. Două dintre victimele accidentului de lângă...

opinia zilei

Despre legalizarea regimului politic instaurat de PSD în Românica. Ori despre cum vrea Liviu Dragnea să câștige și să-și consolideze puterea invocând la fiecare...

Regimul politic instaurat de Liviu Dragnea la București are nevoie de aparentă de legalitate, pentru a corupe instituțiile statului bob cu bob și la foc mic. Este ceea ce vedem că se petrece, la scena deschisă, cu CCR, Guvern și ICCJ, instituții de la care șeful de facto al Guvernului așteaptă nu doar salvarea de la închisoare, ci și cauționarea unei puteri discreționare. Regimul politic instaurat de Liviu Dragnea la...

dezvăluiri
Express sud-est

reportajul zilei

Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană pași importanți spre orașul care se visa odată

N-am mai scris despre comuna Berca de cel puțin trei ani. Pe atunci, era doar o biată comună pierdută în hățișurile economiei de piață și ale intereselor meschine de ciordit și de stat. Investițiile o ocoliseră, banii pentru proiectele de dezvoltare se pierdeau indubitabil în buzunarele unor oameni de bine, iar Berca rămânea, spre dezamăgirea localnicilor, o biată comună care, deși odată aspirase la statutul de oraș, abia se...

Marius Bodea, şeful filialei municipale a PNL Iași, acuză PSD că ar fi folosit la acțiunea de...

Liderul PNL Iași, Marius Bodea, îi cere președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa, președinte al PSD Iași, să explice de ce a folosit patrimoniul Consiliului Județean, dar şi angajați ai instituțiilor din subordine, la acțiunea de sâmbătă a partidului la care a fost prezent şi Liviu Dragnea. Totodată, liderul liberal îi solicită șefului PSD Iași să prezinte facturile şi dovada plăților efectuate de filiala ieșeană a social-democraților pentru...