duminică, 7 martie, 2021
6.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea Pescuitul la scrumbie, exclusivitate pentru o asociație de pescari din Sfântu Gheorghe?

Pescuitul la scrumbie, exclusivitate pentru o asociație de pescari din Sfântu Gheorghe?

Pescuitul la scrumbie, exclusivitate pentru o asociație de pescari din Sfântu Gheorghe?

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Un grup de pescari ce reprezintă interesele Asociației de pescari din Comuna Sfântu Gheorghe, a solicitat, într-o discuţie purtată cu Guvernatorul Mălin Muşetescu, la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării,  repartizarea toanelor exclusiv localității Sfântu Gheorghe pe tronsonul km 0-29 al Brațului Sf. Gheorghe.

Pescarii din Sfântu Gheorghe au mai cerut ca, pentru scrumbie, fiecare localitate să pescuiască în dreptul său, astfel încât să nu mai apară presiunea pescuitului pe primii 20 km ai brațului, unde mai multe asociații din diferite localități au primit, până anul acesta, autorizații pentru pescuitul la scrumbie.

Aceştia au atras atenția asupra pericolului de suprapescuit, care poate conduce la dispariția fenomenului de migrație a acestei specii iar în argumentele lor susțin că prin scăderea presiunii pescuitului pe prima parte a Brațului Sfântu Gheorghe, scrumbia va avea mai multe șanse să ajungă la Brăila, lucru doar ipotetic la această oră.

Citește și: Ocolul Tecuciului în 2300 de zile sau de ce nu vrea varianta ocolitoare a Tecuciului ca să-i fie tăiată ”pamblica” de inaugurare

„Asociația de pescari din Sfântu Gheorghe nu va participa la întâlnirea care va avea loc în data de 15 martie 2018 cu celelalte asociații de pescari care au repartizate zone pe Brațul Sfântu Gheorghe în primii 40 de km, urmând ca medierea finală să fie realizată de ARBDD la o a treia întâlnire, după ce toate asociațiile își vor fi expus propunerile și propriile argumente”, se arată într-un comunicat oficial al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Legi nescrise pentru pescuitul la scrumbie

După întâlnirea cu pescarii din Sfântu Gheorghe, Guvernatorul Mălin Muşetescu a declarat: „Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării nu poate lua o decizie în ceea ce priveşte solicitarea pescarilor din Sfântu Gheorghe, însă ce putem face e să mediem acest, să îi spunem, conflict cu alte asociaţii ale pescarilor.

Citește și: Strategie nouă în PNL. Șefii de filiale suspectați de „blaturi” cu PSD, vor fi schimbați!

Legislaţia actuală nu prevede acest drept de exclusivitate asupra resursei piscicole aşa cum cer pescarii din Sfântu Gheorghe, deşi înainte de 1989 acestea erau regulile, nu ştiu dacă scrise dar nescrise cu siguranţă: pescarii din Mahmudia şi Murighiol pescuiau la ei în zonă, cei de la Sfântu Gheorghe nu aveau ce să caute la Mahmudia şi Murighiol. Şi invers. Chiar şi pe braţele Sulina şi Chilia erau acelaşi reguli cu excepţia celor din Mila 23, care ajungeau până aproape de Sulina”.

Şi pentru că pescarii din Sfântu Gheorghe vor exclusivitate la pescuitul la scrumbie între km 0-29 al braţului Sfântu Gheorghe, ei bine, pe cel puţin un kilometru nu o vor avea: primarul localităţii, Valentin Sidorencu, a cerut atât Guvernatorului cât şi asociaţiei de pescari ca un km de Dunăre să fie pentru pescuitul familial: s-a aprobat!

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...