Pentru că nu mai au cu ce plăti creditele la case, sute de buzoieni ajung pe drumuri

creditele la case

Oamenii au ajuns la sapă de lemn în Buzău și nu se întrevede nimic bun. Doar bugetarii se mai bucură încă de salariile mai mari decât în privat, dar nici bucuria lor nu va fi de lungă durată căci dacă oamenii de rând care muncesc să producă bani la buget ajung pe drumuri pentru că nu mai au cu ce plăti creditele la case, nu vor mai fi bani nici la buget și implicit nu va mai avea nimeni de unde să le plătească salariile.

Acest început de an a lovit din plin în buzunarele buzoienilor. Afaceri care mergeau bine anul trecut s-au restrâns considerabil. Firme care supraviețuiau s-au închis. Locurile de muncă sunt prost plătite și atragerea de investiții sau favorizarea celor locale este o poveste urâtă. Astfel, sute de buzoieni au ajuns în situația de a ajunge pe drumuri pentru că nu mai au cu ce plăti creditele la case.

Citește și: Tu mă anchetezi, eu te plătesc regește! Bugetul DNA, sub guvernele PSD

Mai mult de atât, din ce în ce mai multe servicii, lucrări sau achiziții din Buzău sunt câștigate prin licitații de firme din alte județe, ceea ce face ca pe lângă banii lichizi scoși din Buzău prin aspiratoare de genul Mall și multinaționale, acum nu mai rămân nici banii care provin din sursele guvernamentale sau europene.

Din păcate, ce nu se vede, și de fapt ce nu prea vrea nimeni să arate, este disperarea omului de rând. Dacă deschizi portalurile instanțelor din Buzău, Râmnicu Sărat sau Pătârlagele, oricât de tare ești de caracter îți vine să plângi și te îngrozești când vezi că de la începutul acestui an zeci de buzoieni au fost băgați în executare silita, adică e doar o chestiune de timp până ce li se vor lua locuințele și vor fi dați afară, în stradă, pentru că nu au mai avut cu ce să își plătească creditele la case.

Citește și: Taxa auto se întoarce!

Oamenii au ajuns la sapă de lemn în Buzău și nu se întrevede nimic bun. Doar bugetarii se mai bucură încă de salariile mai mari decât în privat, dar nici bucuria lor nu va fi de lungă durată căci dacă oamenii de rând care muncesc să producă bani la buget sunt dați afară din case, nu vor mai fi bani nici la buget și implicit nu va mai avea nimeni de unde să le plătească salariile.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up