miercuri, 13 noiembrie, 2019

Ai un pont? Sună-ne acum! Suntem tot timpul pe fază!

+40 755 977 819

11 C
Buzău
miercuri, 13 noiembrie, 2019
  • ACTUALITATE
  • LA ZI
  • SPECIAL
  • POLITICĂ
EVENIMENT Resturi de mâncare, gunoaie, ambalaje, dar mai ales niște oameni-gunoaie. Iată ce...

Resturi de mâncare, gunoaie, ambalaje, dar mai ales niște oameni-gunoaie. Iată ce a rămas după Congresul PSD

Didi Băjenaru, individul care i-a spus Vioricăi Dăncilă că este noua Regina Maria, este milițian de profesie....

Didi Băjenaru, milițian de profesie, a condus în ianuarie 2012 manifestațiile din Focșani pentru înlăturarea Guvernului Boc. El are...

Cumpănașu, „revoluționarul” branșat la contractele cu statul. Candidatul „anti-Sistem” a câștigat salarii uriașe de pe urma...

Apare pe sticlă și ne vorbește despre sistem, critică corupția, clasa politică, numai că Alexandru Cumpănașu, candidat la Cotroceni,...

Cui predă PSD puterea? Amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de...

Consilierii miniștrilor, amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de politicieni aflați încă la...

TOPUL DE AZI

Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, face apologia regimului Putin. Așa se explică linșajul media al opozanților, practicat de userist-plusiști

Merită citit interviul cu Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, publicat de vice.com. Matei Păun face apologia regimului...
GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

Congresul PSD a arătat exact etapa în care a ajuns acest partid sub conducerea lui Liviu Dragnea: o caricatură de partid, o structură condusă autocrat de un personaj care parcurge cu seninătate drumul spre ridicol, înconjurat fiind de o adunătură de slugi!

Discursuri de două ore, dar şi zeci de candidaţi care nu şi-au ţinut speech-urile din lipsă de timp, prânzul luat în sală, câteva momente perfecte de a agăța fete, selfie-uri şi discuţii despre „forţa binelui” – aşa s-a desfăşurat Congresul Extraordinar al PSD de sâmbătă. Ce a rămas după toate astea? Nemulțumiri, proteste, candidaturi retrase în ultima clipă, resturi de mâncare pe toate holurile, ambalaje aruncate pe lângă coșurile de gunoi şi mucuri de țigară îndesate într-o sticlă de plastic, sub un scaun din sala în care a avut loc Congresul PSD.

„Forţa binelui”

„PSD e forţa binelui”, a repetat în discursul său Marian Neacşu, secretar general reales al partidului, atrăgând de fiecare dată ropote de aplauze din sală.

„Forţa binelui” s-a strâns în faţa Sălii Palatului cu mai mult de două ore înainte de a începe Congresul PSD. Tineri, bătrâni, la fuste scurte şi pe tocuri sau în pantaloni de trening, social-democraţii şi familiile acestora au aşteptat în curte începerea evenimentului. Nerăbdători, au tot încurcat intrările în clădire, organizatorii explicându-le de nenumărate ori că delegații din Argeş nu pot intra pe la accesul delegaților din Dolj.

Ei nu s-au lăsat descurajați nici de protestatarii de peste drum, care au scandat împotriva PSD pe toată durata Congresului.

Nicolae Bănicioiu: „Un simulacru de congres”

Resturile lăsate în urmă de slugile pesediste, de la ambalaje de sandvişuri şi covrigi şi hârtii motolite, până la sticle de apă goale şi aruncate sub scaune sau umplute cu mucuri de ţigară.

Discursul de aproape două ore al liderului PSD Liviu Dragnea şi discursurile altor invitați de seamă ai partidului au fost urmate de o pauză „binemeritată”, după cum însuşi Liviu Dragnea a spus. Imediat după anunț, delegații au năvălit afară din sală şi au format cozi la standurile cu sandvişuri, cafea, prăjituri şi baclava.

Lipsa timpului pentru speech-urile candidaților la funcţiile de vicepreședinți ai partidului şi trecerea direct la vot au creat nemulțumiri în rândul unora dintre participanţi.

Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Candidații la Congresul PSD care au dorit să se adreseze delegaților de la tribuna Sălii Palatului înainte de vot nu au mai avut această ocazie. După discursurile lui Liviu Dragnea şi  Viorica Dăncilă, s-a luat o pauză, apoi a început votul pentru cele 18 funcţii de vicepreședinți, preşedinte executiv şi secretar general.

În urma celor întâmplate, și Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, candidați pentru președinția executivă a partidului împotriva Vioricăi Dăncilă, s-au retras din cursă și au părăsit Congresul. În acelaşi timp, şi Cătălin Rădulescu a criticat proasta organizare a evenimentului.

Selfie-uri, agățat de fete și plictiseală

Cele mai bine de opt ore, atât cât a durat Congresul PSD, i-au obosit şi plictisit pe membrii partidului veniţi din toate colţurile ţării, astfel că rezultatele votului au fost anunțate de Claudiu Manda într-o sală goală.

Citește și: Dragnea, după congres: ”Mă însor și modificăm Codurile Penale”

Golită de pesedişti, fiindcă era plină de toate resturile lăsate în urmă de aceştia, de la ambalaje de sandvişuri şi covrigi şi hârtii mototolite, până la sticle de apă goale şi aruncate sub scaune sau umplute cu mucuri de țigară.

Întregul eveniment a fost ocazia cea mai bună de a crea amintiri – selfie-uri, poze postate pe rețelele de socializare şi fotografii cu liderii de partid. Unii delegați ai PSD au considerat chiar că este momentul perfect de a agăța fete – fie jurnaliste, fie colege de partid, pe care le-au studiat din cap până-n picioare şi le-au abordat în moduri originale.

Congresul lui Liviu Dragnea pentru Iubi, cu 4.000 de pesedişti invitați ca martori

Dragnea, Iubi și congresul lor

Acesta a fost, în realitate, Congresul lui Liviu Dragnea, organizat pentru Iubi, la care au fost invitați ca martori vreo 4.000 de pesedişti. De fapt, n-a prea fost Congres! N-am să uit curând acea scenă din final în care Dragnea îi întreba pe pesediștii în delir: Vreţi să mai fiu preşedintele vostru? Și mulțimea de papagali răspundea extaziată: Daaaaa! Iar Iubi, fericită, aplauda!

Altfel, rezultatele alegerilor din Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă au fost anunțate într-o sală aproape goală. În funcţia de preşedinte executiv a fost aleasă premierul Viorica Dăncilă, în favoarea contracandidaților săi, Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu.

Ți-a plăcut articolul? Scrie un comentariu!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

miercuri, 13 noiembrie, 2019
Buzău
ceață
11 ° C
11 °