duminică, 28 februarie, 2021
3.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Marian Oprișan, baronul de sud-est

Marian Oprișan, baronul de sud-est

Marian Oprișan, baronul de sud-est

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Marian Oprișan a anunțat recent că va candida pentru un post de conducere la Congres, iar în ultimele zile numele său a fost vehiculat ca aspirant la președinția executivă a partidului. Cert este că Oprișan vizează cel puțin un post de vicepreședinte, oamenii fostului premier Mihai Tudose și chiar el însuși jucând pe cartea Marian Oprișan la Congresul PSD de sâmbătă, după ce baronul de Vrancea a susținut la scenă deschisă fostul Guvern.

C(i)olacul de salvare al lui Marian Oprișan

Fostul vicepremier Marcel Ciolacu (PSD Buzău) și fostul premier Mihai Tudose  (PSD Brăila) au anunțat că  îl vor susține pe Marian Oprișan să devină vicepreședinte pentru regiunea sud-est, iar odată cu acest sprijin ei vor face pasul în spate.

Citește și: Săptămâna şi… caricatura! Azi: Horia Teodorescu, Baronul Peștilor sau 1 miliard de euro pentru famiglia mea

”Doresc să precizez că nu am intenționat și în consecință nu voi candida pentru nicio funcție de conducere în cadrul Partidului Social Democrat la Congresul Extraordinar din 10 martie. Mă onorează susținerea și aprecierea colegilor mei din partid, dar consider că în acest moment activitatea mea trebuie să se concentreze atât pe organizația PSD Buzău cât și pe ceea ce am de făcut în Parlament. Îl voi susține la Congres pe Marian Oprișan pentru o funcție de vicepreședinte pentru regiunea sud-est. Voi sprijini cu toată convingerea viitoarea conducere a PSD în realizarea obiectivelor din programul de guvernare!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Tudose s-a resemnat

Mihai Tudose și-a declarat de asemenea sprijinul pentru Oprișan: „Nu voi candida la nicio funcție la Congres. Consider că mi-am făcut datoria timp de două ture de alegeri. Este timpul să las locul unei alte echipe care să-și asume următoarele două ture de alegeri. Îl voi susține la Congres pe Marian Oprișan pentru o funcție de vicepreședinte”, a declarat presei fostul prim-ministru.

Modificări cu țintă

PSD a decis modificarea modului de alegere al vicepreședinților, precum și numărul acestora. De la 12 vicepreședinți, începând de sâmbătă vor fi 16: opt bărbați și opt femei.

Sunt încă negocieri în desfășurare și nu unele ușoare, așa că în unele cazuri nu s-au hotărât noii vicepreședinți. Iată lista la această oră, obținută, pe surse, de Digi24.

  • Regiunea Sud Est – Marian Oprişan
  • Muntenia – Rovana Plumb şi Ciprian Pandea
  • Bucureşti – Gabriela Firea şi Robert Negoiţă
  • Transilvania – Centru – Roxana Mânzatu şi Bogdan Trif
  • Regiunea de Nord Vest – Gabriel Zetea şi Doina Pană
  • Regiunea de Nord Est – Doina Elena Federovici
  • Regiunea de Vest – Natalia Intotero
  • Regiunea de Sud Vest – Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu

La congresul extraordinar din 10 martie, delegații social-democrații vor vota pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinte, dar nu și pentru funcția de președinte al PSD. Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea nici măcar nu va mai cere atât de des invocatul vot de reconfirmare. Comitetul Executiv a aprobat, tot în ședința de luni, modificările la Statutul PSD dorite de Dragnea, iar alte modificări ar putea fi adoptate vineri, într-o altă ședință a CEx.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -